RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Viser at vi er en toppklubb

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal er ikke overrasket over at klubben nå har hele fire spillere i den norske landslagstroppen. - Det er slik det skal være i en toppklubb, sier han til TV 2 Nettavisen.

Fredag ble Thomas Holm og Ardian Gashi kalt inn i troppen. Tidligere har Åge Hareide hentet inn Steffen Iversen og Erik «Panzer» Hagen til vennskapskampen mot Australia.

Ikke siden 1984 har fire spillere fra Oslo-klubben vært i den norske A-troppen samtidig. Vidar Davidsen, Per-Edmund Mordt, Egil «Snappern» Johansen og Pål Jacobsen spilte alle sammen for Norge mot Sovjetunionen mens de spilte for Vålerenga oktober 1984.

- Egentlig er dette logisk. Så lenge vi spiller bra fotball og hevder oss i toppen, vil det bli spillere i den norske troppen fra oss. Dette er et tegn på at vi for alvor er blitt en toppklubb, sier Vålerengas trener, Kjetil Rekdal, til TV 2 Nettavisen.

Fullt fortjent
Vålerenga-treneneren mener det er helt fortjent at Thomas Holm og Adrian Gashi fredag ble hentet inn i troppen av landslagssjef Åge Hareide.

- Med sine gode prestasjoner den siste tiden, har disse to gjort seg fortjent til A-landslaget. Dette er spillernes egen fortjeneste, sier Rekdal.

- Men det er selvsagt moro for hele klubben at vi nå får fire spillere i den norske troppen. Det viser at også klubben har gjort noe riktig. Men for oss som nå er en toppklubb, er det naturlig å ha mange landslagsspillere, påpeker han.

Vålerenga er med sine fire spillere den største leverandøren til Norges tropp mot Australia. Men Kjetil Rekdal holder likevel beina på jorden.

- I forhold til Rosenborg, så har jo de en del gamle spillere som har sagt nei til A-landslaget. De er mette på landslagsspill. I Vålerenga er spillerne sultne, og ivrige etter å vise seg frem, forklarer han.

Ekstra hyggelig for Holm
Rekdal synes det er ekstra hyggelig at Thomas Holm får sin første sjanse til å prøve seg på det norske A-landslaget.

- Det blir Thomas' første sjanse, og han er nok hentet inn som midtbanespiller selv om han også kan spille høyreback. Thomas har tidligere spilt på U21-landslaget, men har med sitt spill denne sesongen bare gjort seg mer og mer aktuell for Norge. Nå fikk Thomas belønningen han fortjente, slår Kjetil Rekdal fast.

Han er ikke i tvil ett sekund på hvem som blir Vålerengas neste A-landslagsspiller.

- Daniel Fredheim Holm. Der er jeg bombesikker, slår Rekdal bestemt fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere