RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Viser Fjørtofts intelligensnivå

Sist oppdatert:
Jan Åge Fjørtoft innrapporteres til NFF etter sine uttalelser om dommer Svein Oddvar Moen, og får samtidig sitt eget pass påskrevet. Nå har Fjørtoft svart.

LSK-manager Jan Åge Fjørtoft var ingen blid mann etter søndagens toppoppgjør i Bergen. Kraftigst fikk dommer Svein Oddvar Moen gjennomgå.

- Norges to beste lag spiller, og så har de Norges dårligste dommer – jeg forstår det ikke, sier en sint Jan Åge Fjørtoft på vei inn i Lillestrøm-garderoben etter søndagens tap i Bergen.

En slik uttalelse faller ikke i god jord blant de svartkledde.

- Uttalelsen viser bare Fjørtofts intelligensnivå, sier lederen i toppdommerkomiteen, Rolf Haugen - lite imponert over den profilerte Lillestrøm-managerens uttalelser.

Støtter Moen
Haugen var til stede som dommerobservatør på Brann Stadion, og ga tommelen opp for innsatsen til dommer Svein Oddvar Moen. Den avgjørende straffesituasjonen i begynnelsen av andreomgangen har han ingen problemer med.

- Fullt akseptabelt. Det er en situasjon mellom to spillere, han treffer sin avgjørelse der og da, og slike episoder vil alltid medføre et visst skjønn.

Akseptabelt er dog ikke Fjørtofts oppførsel, mener Rolf Haugen.

- Han har gått for langt med munnhuggeriet, og bør ta seg selv i nakken, er oppfordringen fra lederen i toppdommerkomiteen, som innrømmer han synes signaleffekten er dårlig.

Det betyr også at Fjørtofts uttalelse, som han gjentok overfor Rolf Haugen etter kampen, innrapporteres til NFF.

Dermed er han på linje med Sondre Kåfjord, som i mandagens Aftenposten uttaler at han reagerer på de mange sakene som kommer opp, og kroppsspråket som brukes. - De må ta på alvor at de er forbilder, siteres fotballpresidenten på.

- At jeg blir rapportert tar jeg til etteretning. Sist jeg sjekket gjaldt ytringsfriheten i Norge, skriver Jan Åge Fjørtoft i en sms til Nettavisen.

Står ved straffen
Haugar-dommer Svein Oddvar Moen ønsker ikke å gå inn i noen offentlig skittentøyvask med Fjørtoft, men heller ikke han synes noe om LSK-managerens utspill.

- Jeg tar veldig avstand fra det han har sagt, men ønsker å forholde meg profesjonelt til dette.

- Likevel bør han kjenne sin rolle, og han må ta ansvar selv for det han sier, sier Moen til Nettavisen.

Overfor Nettavisen understreker Svein Oddvar Moen forøvrig at han mener det var riktig å gi Brann straffespark i begynnelsen av andreomgangen.

- Det er en skjønnsvurdering, men slik jeg ser det live utpå banen er Helstad først og blir hindret, og dermed er det straffespark. Jeg har faktisk fått mange sms som har støttet meg og sagt at det var en korrekt avgjørelse, og ingen som har sagt det motsatte, hevder 28-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere