- Viser hva vi er laget av

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Petter Thoresen er «stolt av gutta» etter seier i toppkampen.

10.07.14 11:00

Det ble økt spenning i eliteserien ishockey da Stavanger slo Vålerenga 4-3 i en fartsfylt bortekamp lørdag kveld.

Vålerenga topper fortsatt tabellen, men er nå kun to poeng foran Stavanger, som har én kamp mer spilt enn serielederen.

Juha-Pekka Loikas ble matchvinner da han satte inn det avgjørende målet etter 6.26 minutter av siste periode.

Karakter
- I kveld viser vi virkelig hvilken karakter som er i laget. Vi leder 3-1, men Vålerenga utligner til 3-3. Da er det fort gjort å slippe seg litt nedpå. Istedenfor svarer vi nesten umiddelbart og ender opp med å vinne kampen, sier en storfornøyd Oilers-trener Petter Thoresen til Nettavisen etter kampen.

Etter en liten julepause, var Thoresen ekstra glad for å begynne med en knallsterk borteseier.

- Dette er ikke noe lett sted å komme til, men det så ut til at det lille avbrekket hadde gjort oss godt. Jeg synes i hvert fall det var deilig med noen dager med julemat, humrer Thoresen.

Fortjent
Etter en målløs første periode fikk Stavanger overtaket i annen. Riktig nok ga Jonas Knutsen VIF ledelsen, men deretter scoret gjestene tre ganger på åtte minutter.

Jonte Bergs scoring på tampen av midtperioden gjorde likevel at Vålerengas seiershåp levde. I tillegg gjorde Sondre Olden 3-3 etter kun sekunder av sluttperioden, men Stavanger ville mest i toppkampen.

- Jeg synes Stavanger vant fortjent. Vi gjorde en god førsteperiode og en dårlig annen. Litt tur at vi fikk en scoring på tampen av andre så vi var litt mer i kampen, men vi klarte ikke å utnytte det, sa VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen til TV 2 etter kampen.

Storseirer
Tabelltreer Lillehammer kjørte over Tønsberg på borteis og vant 7-2 lørdag. Der ledet gjestene hele veien. Robin Bergman scoret to ganger for LIK.

Lekestue ble det også for Sparta Sarpsborg hjemme mot Stjernen. Fire mål i første periode la grunnlaget for en knusende 6-1-seier.

Rosenborg slo Storhamar 5-4 i en spennende kamp i Trondheim, mens det målfattige oppgjøret mellom Lørenskog og Frisk Asker endte 2-1 til hjemmelaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.