*Nettavisen* Sport.

- Visste han måtte ta dette oppgjøret

- Da Mikel bestemte seg for å gå til United, visste han at han en gang i livet måtte ta dette oppgjøret, sier Lyns sportsdirektør, Morgan Andersen, til TV 2 Nettavisen.

12.05.05 12:40

Mikel er sporløst forsvunnet, Sir Alex Ferguson kommer til Oslo, og ingen vet riktig hva som kommer til å skje rundt Mikels overgang til Manchester United. Noen mener sogar å ha sett John Obi Mikel og agent John Shittu på vei gjennom passkontrollen på Gardermoen i dag morges, men det er ikke bekreftet.

Dramatisk endring
- Det har vært en dramatisk endring de siste 48 timene. Da Mikel bestemte seg for å gå til United, visste han at han en gang i livet måtte ta dette oppgjøret, sier Lyns sportsdirektør, Morgan Andersen, til TV 2 Nettavisen.

Tre agent-parter vil alle ha en bit av Mikel, United vil gjerne beholde spilleren de har kjøpt, mens Chelsea føler seg dårlig behandlet av Lyn. I går sa nigerianske Bala at Chelsea hadde betalt for Lyn-spillernes opphold, lønn og skolegang i Norge. Det avviser Morgan Andersen.

- Lyn har betalt spillernes lønninger etter at de ble profesjonelle. Jeg så Bala si på TV i går at Chelsea hadde betalt alt, og da er det Chelsea som har et problem. Chelsea har ingen kontrakt med spilleren, de har ingen arbeidstillatelse, og hvis de har gitt spillerne penger utenom, har Chelsea gjort noe ulovlig, sier Andersen.

Fulgt reglene
Sportsdirektøren beskriver lønna som ”bra etter norske forhold”, og at den er på lik linje med det de andre U21-spillerne i Lyn har. I forhold til kontraktene, sier Andersen følgende:

- Vi har fulgt FIFAs regelverk. Vi har snakket med spilleren og foreldrene. Vi har, fra vi ble kjent med disse spillerne, jobbet i ett år med å få dem hit. Vi snakket også med Norges Fotballforbund, og alt var i orden.

Manchester United har anmeldt saken til det engelske fotballforbundet. Det betyr at de ser alvorlig på saken, særlig siden Sir Alex selv kommer til Oslo torsdag ettermiddag.

Mikel dukket ikke opp på treningen torsdag formiddag.

- Dette viser at vi har med alvorlige mennesker å gjøre. Hadde det vært opp til han, ville han møtt frivillig, som han alltid har gjort. Dette viser at han ikke kontrollerer sitt eget liv, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.