*Nettavisen* Sport.

- Visste ingenting før han dukket opp

Foto: AFP/Scanpix

Sjekk Paul Scholes' fantastiske comebacktall.

08.01.12 19:03

MAN CITY - MAN UNITED 2-3:

Noen timer før søndagens naboderby mellom Manchester City og Manchester United kom beskjeden.

Paul Scholes var klar for comeback for de røde og veteranen ville sitte på benken allerede i FA-cupoppgjøret på Ethiad Stadium.

United har slitt med mye skader på midtbanen denne sesongen, samtidig som det også har blitt satt spørsmålstegn ved lagets kreative evner sentralt i banen.

Scholes ble byttet inn i det 60. minutt og den 37 år gamle legenden brukte ikke lang tid på å vise at gamle kunster ikke er glemt.

97 prosent
Ifølge Opta traff veteranen med 97 prosent av alle sine pasninger i løpet av de 30 minuttene han var på banen. Det var mer enn noen annen United-spiller.

Det skal nevnes at Scholes mistet ballen i farlig posisjon i forkant av Citys 2-3-redusering, men en helt prikkfri forestilling var det vel ingen som hadde ventet seg.

- Det var et sjokk, faktisk. Vi visste ikke at han skulle gjøre comeback før han dukket opp i garderoben. Men han er en fantastisk spiller, sier Wayne Rooney ifølge ITV.

United-spissen vartet opp med to scoringer i søndagens kamp. Det har den siste tiden vært spekulasjoner rundt Rooneys framtid, men igjen avviser han at det er noe i dette.

- Jeg har ingen problemer med å være i denne klubben. Jeg ønsker å bli her lenge. Alt som har stått i avisene er tull og oppspinn, sier tomålsscoreren.

- Lei meg
Manchester City-manager Roberto Mancini var av naturlige grunner ikke boblende av entusiasme etter tapet på hjemmebane.

- Jeg er veldig lei meg. Det var en merkelig kamp. Vi gjorde kanskje noen feil, men var uheldige som røk ut av cupen, sier City-sjefen til Viasat.

- Jeg er fornøyd med prestasjonen i dag og synes ikke vi fortjente å ryke ut, fortsetter italieneren.

I oktober slo Manchester City naborival Manchester United hele 6-1 på Old Trafford. En gedigen ydmykelse for mesterlaget. Søndag fikk altså erkerivalen en herlig revansj.

To mål av Wayne Rooney og ett av Danny Welbeck i første omgang sørget for at gjestene hadde et solid overtak på den lyseblå erkerivalen.

Men City nektet å gi seg og slo tilbake to ganger etter hvilen. Alexandar Kolarov og Sergio Agüero scoret målene for Roberto Mancinis menn.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Kompany utvist
Det skulle ikke gå lenge av første omgang før vi fikk fart og spenning og allerede etter ti minutter lå den første ballen i nettet. Wayne Rooney var målscorer.

Antonio Valencia og Rooney kombinerte fint, før førstnevnte fikk lagt inn fra kanten. Inne i boksen var Uniteds sterke spiss på plass og headet inn ledermålet.

Bare minutter senere skulle vondt bli verre for vertene. Vincent Kompany gikk knallhardt inn mot Uniteds Nani og dommeren gravde fram det røde kortet.

Belgiern kom inn mot kantspilleren med en saksetakling og selv om Nani holdt seg på bena, vurderte nok dommeren det som svært farlig spill fra City-stopperen.

Med ti mann på banen fikk gjestene mer spillerom og etter en halvtime ordnet Danny Welbeck 2-0. Spissen fikk ballen etter litt klabb og babb og satte den i mål.

Rett før pause var Rooney på farten igjen. United fikk straffe da Kolarov la Welbeck i bakken. Rooney bommet først fra krittmerket, men satte returen i mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

City kom tilbake
Det var et svært vanskelig utgangspunkt som ventet hjemmelaget før de siste 45 minuttene, men Roberto Mancinis menn ga ikke opp og viste god lagmoral.

Den første reduseringen kom allerede i det 48. minutt. Serberen er en rev på frispark og viste det igjen. Ballen fikk en herlig dupp og gikk i mål bak Anders Lindegaard.

Redusering nummer to kom etter 64 minutter. Paul Scholes ga bort ballen i farlig posisjon og James Milner slo inn fra høyre. Agüero måtte avslutte to ganger, men fikk til slutt ballen i mål.

Dermed var det på ny spenning i kampen. I de siste 25 minuttene slet imidlertid hjemmelaget med å sette United under voldsomt press og de store sjansene uteble lenge.

Åtte minutter før slutt ropte City på straffespark. Reprisen viste at ballen gikk i en hånd både her og der, men dommeren nøyde seg uansett med å dømme corner. Den ble det ikke noe ut av.

City slo tilbake to ganger, men aldri tre, selv om et frispark på overtid skapte trøbbel for United-keeper Anders Lindegaard.

Da sluttsignalet lød på Etihad Stadium var det de røde supporterne som kunne juble. United var klare for fjerde runde i FA-cupen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.