Gå til sidens hovedinnhold

- Visste jeg kunne vinne

PLANICA (TV 2 Nettavisen): Roar Ljøkelsøy visste han hadde en veldig god mulighet til å vinne VM-tittelen etter gårsdagens to første hopp.

Orkdalingen holdt hodet kaldt da juryen holdt på å ødelegge kvalitetsrennet, etter at de begynte å justere ned farten i andre omgang. Snøen gjorde at det ble sug i sporet, og dårligere fart.

Selvtillit
Men Ljøkelsøy brydde seg lite om det, og hoppet med en enorm selvtillit som knekket de øvrige konkurrentene.

- Selvtilliten vokser hele tiden når det går såpass bra. Og jeg har pleid å hoppe mine beste hopp i andre omgang. Derfor visste jeg at jeg hadde en god mulighet etter den første omgangen.

- Det skilte bare åtte poeng opp til Kiuru. Det tilsvarer fem meter, og det er ingenting i skiflyging, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han gjorde et teknisk godt hopp, og landet på 210,5 meter. Det var mer enn nok til å knekke Tami Kiuru, som landet på 191,5.

Mistet trøkk
- Jeg var mer aggressiv i tilløpet i sistehoppet. I det første var jeg litt sein i radien inn på hoppet. Dermed mistet jeg litt trøkk, og tapte litt på det. Det fikk jeg bedret i det siste hoppet.

”Ljøken” innrømmer at han var litt nervøs før det avgjørende hoppet. Men det forstyrret ham ikke.

- Jeg var litt nervøs, men ikke sånn ekkelt nervøs. Jeg trodde det var mulig å slå Späth med åtte meter i hver omgang, men ikke at jeg skulle ta alt i første omgang, forteller han.

Andre VM-vinner
Roar Ljøkelsøy ble dermed den andre norske gullvinneren i et skiflygings-VM etter Ole Gunnar Fidjestøl. Søndagsrennet var av høy kvalitet, noe som kan illustreres ved at to verdensmestre stilte som prøvehoppere.

Verken Martin Schmitt eller Kazuyoshi Funaki var gode nok til å komme med i rennet. Også den flerfoldige medaljevinneren Andreas Goldberger stilte opp som prøvehopper.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene