RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

- Viste at jeg hører hjemme i NHL

Sist oppdatert:
Etter to kamper på farmerlaget, gjorde Patrick Thoresen comeback i NHL i natt.

Nordmannen fikk 9,48 minutter med spilletid da Edmonton Oilers slo Los Angeles Kings 2-1 på bortebane. Han noterte seg ikke for poeng, men sendte av gårde ett skudd i første periode, to i andre og ble utvist tidlig i tredje periode.

Men viktigst av alt: Han kom fra AHL med selvtillit, og gjorde en god kamp i comebacket.

På vei mot formen
- Jeg var vel bare i AHL i 5-6 dager, men leverte godt spill og var en av lederne i laget, selv om jeg var der så kort tid. Jeg tror også klubben likte det de så av meg. Jeg viste at det er i NHL jeg hører hjemme, sier Thoresen offensivt til Nettavisen.

- Mot Los Angeles fortsatte jeg så med en ny, god kamp. Det smakte med seier, og jeg følte at jeg fant tilbake til det jeg viste tidlig i sesongen, fortsetter han.

Thoresen står med to mål og sju målgivende pasninger på 33 kamper hittil i NHL-sesongen, men har ingen klare poengmål. Foreløpig har det meste kun handlet om å komme seg på laget.

Avgjorde i spilleforlengelse
Jarret Stoll ga Edmonton ledelsen i 2. periode, men Konstantin Pushkarev utliknet for hjemmelaget tidlig i 3. periode. Et drøyt minutt ut i spilleforlengelsen avgjorde imidlertid Jan Hejda for Edmonton.

- Ryan Smith og Shawn Horcoff hadde et langt bytte mot deres backer. De ble slitne, og Smith la en kjempepen pasning til Hedja som fikk pucken på åpen kasse ved bakre stolpe, sier Thoresen om avgjørelsen.

Det var Edmontons andre seier i 2007. Hedja ble for øvrig også kåret til isens beste spiller.

Edmonton ligger sist i en svært jevn Northwest Conference, men med et par seirer på rad, vil laget raskt klatre til en plassering blant de 2-3 beste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere