RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

- VM er et drømmemål

Sist oppdatert:
Marte Elden er kanskje blant de 15 beste i verden, men ikke god nok for Norge.

MERÅKER (Nettavisen): Marte Elden (24) vant begge rennene i norgescupen i langrenn i Meråker i helga.

Likevel må det et forfall til for at namdalsjenta skal få sjansen i verdenscupen. Rett og slett fordi de seks landslagsjentene leverer varer og stort sett kjemper om topp 10-plasseringer hver eneste gang.

- Det er veldig trangt om plassen på laget. Norge har bare seks plasser, og de som går, gjør det veldig bra, sier Elden til Nettavisen.

Reserve
I Davos kommende helg får hun trolig en etterlengtet sjanse – fordi Kristin Størmer Steira sannsynligvis står over på grunn av tretthetsbruddet i hælen som har plaget henne i et halvt års tid. Elden er tatt ut som reserve.

- Hun reiser til Davos. Og når hun reiser dit, er det en stor sjanse for at hun får gå, sier Åge Skinstad til Nettavisen.

Den muligheten har 24-åringen naturligvis lyst til å ta vare på. Men samtidig erkjenner hun at Davos kan være et vrient sted å overbevise.

- Det er jo i høyden, og jeg har ikke hatt et eneste døgn i høyden før denne sesongen, forteller den tidligere landslagsløperen som nå går for Team Trøndelag.

Skadeplaget
I bakhodet ligger en drøm om å komme med på laget til VM i Holmenkollen.

- VM er et drømmemål. VM i Norge er noe alle har lyst til å få oppleve, selvfølgelig, sier jenta som trolig ville vært kvalifisert for mesterskapet om hun hadde hatt et hvilket som helst annet pass enn norsk.

Skal hun med på det norske laget, må hun sannsynligvis komme på pallen i verdenscupen på en VM-distanse.

Forberedelsene til VM-sesongen har ihelelr ikke vært optimale. Marte Elden har gjennom store deler av karrieren vært plaget av skader. Så også denne sommeren.

- For å være helt ærlig har jeg ikke fått trent så godt som jeg hadde håpet i sommer, på grunn av problemer med knærne. Derfor er jeg veldig glad for å få til to så gode renn, sier Elden til Nettavisen etter søndagens seier.

PS. Marte Elden ble nummer 15 sist hun fikk sjansen i verdenscupen, i Lahti i mars. Hennes beste resultat er 10.-plassen fra Falun i mars 2008.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere