RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- VM-gullet på vei til Norge

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Doptatte Nina Rysina har returnert medaljen, som er på vei til sin rettmessige eier.

Kariann Bjellånes ble sprintverdensmester i U23-VM i langrenn i fjor. Men det skjedde først etter at russiske Nina Rysina ble avslørt for doping.

I desember ble det endelig klart at Rysina skulle diskvalifiseres, og hun ble pålagt å returnere sin gullmedalje.

Det har hun nå gjort.

Øverst i premieskapet
- Rysina har levert tilbake gullmedaljen. Den er på vei til Norge nå. Jeg tror den ble sendt i går, sier Sarah Fussek ved Det internasjonale skiforbundets hovedkontor i Sveits til Nettavisen torsdag formiddag.

Det er selvfølgelig godt nytt for verdenemesteren fra Mo i Rana.

- Det hadde vært veldig hyggelig å få medaljen. Den skal få plass øverst i premieskapet, sier Bjellånes, som returnerte sin sølvmedalje i midten av januar.

U23-gullet er naturligvis høydepunktet i 23-åringens karriere – så langt.

Men Bjellånes har større mål enn å kjempe om medaljer i aldersbestemte mesterskap. Denne vinteren har hun vært en del av Skiforbundets sprintsatsing for jenter, og har hatt klar framgang.

Håper på landslag
To ganger har Bjellånes vært i finale i verdenscupsrinter. Både i Canmore like før OL og i Drammen i forrige uke ble hun nummer fem.

- Jeg kommer til å satse for fullt fram mot VM i Holmenkollen neste år, bekrefter Bjellånes overfor Nettavisen.

Hun legger ikke skjul på om hun er spent på om det kommer et landslagstilbud.

- Jeg håper de utvider sprintsatsingen til et fullverdig sprintlandslag. Det bør de gjøre. Men jeg har ikke hørt noen ting, så jeg vet ikke hva de tenker. Vi får bare vente og se, konstaterer nordlandsjenta, som mer eller mindre lever på studielån og kombinerer skisatsingen med fysioterapistudier.

Tre poeng fra finale
- Det er ikke optimalt. Det hadde vært en stor fordel å kunne konsentrere seg fullt og helt om skisatsingen, medgir Bjellånes.

Karianne Bjellånes endte for øvrig på 51.-plass i verdenscupen. Hun manglet tre poeng på å være blant de 50 beste som er kvalifisert for denne ukens verdenscupfinale i Sverige.

- Det var litt surt med en gang etter rennet i Holmenkollen søndag, da jeg skjønte hvordan det gikk. Men det viser bare at jeg ikke var riktig god nok. Jeg kunne gått fortere både i Düsseldorf og Kuusamo før jul, erkjenner hun.

- Men det var synd, for sprinten i Stockholm i går hadde passet meg veldig bra, sier Bjellånes - som nå i stedet går Birkebeineren.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere