RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud (Scanpix)

- VM må være et klinkende klart mål

Sist oppdatert:
Ellers har du ikke noe på landslaget å gjøre, mener Åge Skinstad.

Bare åtte av 14 løpere fra elitelandslagene i langrenn for herrer kvalifiserte seg for OL i Vancouver. Bare fire av dem klarte en individuell topp 10-plassering (hvorav tre rene sprintere).

Petter Northug var den eneste som kom hjem med individuell medalje.

KOMMENTAR: Avkledd og ydmyket

Nå varsler sportssjef Åge Skinstad at det kan bli vesentlige utskiftninger før 2011-sesongen med VM på hjemmebane i Holmenkollen.

- VM må være et klinkende klart mål. De som ikke har et realistisk mål om VM, har ikke noe på lista vår å gjøre. Det er noe vi må ta med oss, og det vil bli tøffe intervjurunder, sier Skinstad til Nettavisen.

Han føler den nye stipendordningen som den nye hovedsponsoren Aker ASA innfører, innebærer en mulighet til å skjerpe kravene til landslagsløperne.

Les også: Aker går inn med 60 mill.

For dårlig topp-bredde
Sportssjefen ble provosert under OL da herrelandslagstrener Morten Aa Djupvik omtalte løperne på nivået bak Petter Northug som «middelmådige».

Men han har ingen problemer med å erkjenne at bredden helt i toppen ikke er god nok.

- Litt stygt sagt så har vi mange nest beste-løpere, men få beste-løpere, sier Skinstad – som innrømmer at bildet er uklart foran landslagsuttaket som skal gjøres om en måned.

Skipresidenten: - Northug kan ikke gjøre alt

For samtidig som flere av landslagsløperne ikke har levd opp til forventningene, er det mange løpere utenfor landslaget som har levert gode prestasjoner – men også de uten å levere løp av internasjonalt toppformat.

Blant dem som har gjort seg aktuelle for elitelag i løpte av vinteren, er Sjur Røthe, Petter Eliassen, Kristian Tettli Rennemo og sprinterne Eirik Brandsdal og Kent Ove Clausen.

Rekruttsatsing
Skinstad antyder at antall løpere på elitelag vil bli omtrent det samme som denne sesongen, det vil si 20 løpere fordelt på et allroundlag og et sprintlag for herrer, og et allroundlag for kvinner.

I tillegg etablerer Norges Skiforbundet et rekruttlag som består av totalt 16 løpere. Laget skal ledes av Roar Hjelmeset, som denne sesongen er juniorlandslagstrener.

- Rekruttlaget blir et kombinert U23- og juniorlandslag. Det er med andre ord en satsing på unge utøvere, ikke et B-landslag for dem som ikke er gode nok for elitelaget, poengterer Skinstad overfor Nettavisen.

Ingen Djupvik-kontrakt
Når det gjelder trenerkabalen, er det bare Morten Aa Djupvik som har en kontakt som utløper etter inneværende sesong. Skinstad understreker at han fortsatt ønsker å ha Djupvik med videre.

- Det er ingenting nytt der. Vi er enige om å bli enige, men nå gjør vi oss ferdig med sesongen først, sier Åge Skinstad.

- Min tilstedeværelse er en diskusjon vi tar etter sesongen. Men jeg er helt klart interessert i å fortsette, sier Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Langrennslandslagene presenteres som vanlig i slutten av april.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere