*Nettavisen* Sport.

- VM-tittel eller cupgull, Håvard Lilleheie?

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Showman-verten ble svar skyldig etter møtet med Thor Hushovd.

26.10.10 21:39

KARL JOHAN (procycling.no): Tirsdag kveld gjorde Thor Hushovd unna sin første opptreden på et norsk talkshow etter VM-triumfen i Geelong.

Noe overraskende – kanskje – skjedde det i Håvard Lilleheies mannfolkprogram «Showman» på TV2 Zebra.

Overrasket var i hvert fall programlederen selv:

- Det er veldig stas for oss. Thor Hushovd er en fest i seg selv. Han har vunnet grønne trøyer og etappeseirer i Tour de France. At vi får tak i ham – som det første talkshowet i Norge etter VM-tittelen – er et kjempeløft for oss som er outsidere i et ganske nystartet marked, fortalte Lilleheie til procycling.no etter innspillingen i Oslo tirsdag ettermiddag.

Kenguru i kenguruland
Da hadde Hushovd nettopp fortalt om den store pågangen etter VM, forklart programlederen i rittutviklingen i detalj og fortalt om seiersfesten med det norske laget i Geelong.

- Det var jo i kenguruland, i Australia, så vi spiste selvfølgelig en kenguru, fortalte 32-åringen under sendingen.

Deretter bar det rett ut på Karl Johan der verdensmesteren ble heist til himmels av en lift. Flankert av Janne Formoe og John Brungot (fast medlem i «Torsdag kveld fra Nydalen») var dagens oppgave å slippe knuse et toalett på fortauet på Karl Johan.

- Hvordan var det å være med på Showman, Hushovd?

- Jo, det var hyggelig både i sofaen hos Håvard, og det var gøy å være på dass med Janne Formo, fortalte Hushovd til procycling.no.

- Hva slags forhold har du til Showman, Håvard Lilleheie og humoren hans?

- Jeg synes det er artig. Håvard Lilleheie er en artig fyr med bra humor. Han har samme humor som meg. Det er gøy å stille opp på slike ting når jeg først er i Norge. Jeg synes det er morsomt å motta slike forespørsler, forteller han.

- Vil alltid være «Godset-mann»
De fleste har nok fått med seg at Lilleheie – som også er å finne på Skal vi danseparketten denne høsten – er Strømsgodset-tilhenger på sin hals.

Derfor har han allerede satt av søndag 14. november til cupfinalen mellom Strømsgodset og Follo på Ullevaal.

Det kanskje ikke alle vet, er at den 37-årige komikeren også er svært sykkelinteressert. Som en liten test stilte procycling.no ham derfor følgende spørsmål etter sending:

- Thor Hushovd som verdensmester eller cupgull til Strømsgodset? Du må velge!

- Nei, du må ikke sette meg i en slik situasjon..

- Hva velger du?

- Nei, jeg vil jo alltid være Godset-mann, så du må ikke sette de to tingene opp mot hverandre. Det går ikke an å sammenligne fordi det handler om en idrettsprestasjon for nasjonen på den ene siden, og det andre er klubben i mitt hjerte.

- Det ene handler om tilhørighet og kjærlighet. Det andre handler om de beste av oss som drar ut og henter heder for nasjonen. Det er litt forskjellig størrelse på det, svarer Lilleheie.

Sovnet fra VM-triumfen
På grunn av en allerede hektisk timeplan maktet ikke komikeren å holde seg våken under fellesstarten i Geelong natt til 3. oktober.

- Jeg kikket litt, men jeg er litt i en trist situasjon nå. Ettersom jeg både lager TV-program og danser (i «Skal vi danse» på TV2), så er jeg nødt til å sove hvis jeg ikke skal dø. Jeg fikk det ikke med meg før på morgenkvisten. Da fikk jeg se opptak av den fantastiske prestasjonen. Det er så rart når så store ting skjer om natta her, så våkner man bare opp til en verdensmester. Det er litt underlig.

- Var det koselig å ha ham er i sofaen?

- Veldig! Han er en veldig god gutt. Jeg tror man merker det ofte med dem som oppnår de aller største tingene, de er ofte rolige. De har ikke så mye å bevise, sånn som oss andre som må prøve å stikke oss ut. Sånn er det å være best.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

- Tre minutter til sending, Håvard..
Deretter ville programlederen gjerne stille procycling.no et spørsmål:

- Jeg har en gammel racersykkel hjemme, som jeg gjerne vil pusse opp. Har du noen tips?

- Jaa, eeh.. Hva vil du vite?

- Nei, ikke nå Håvard. Det får vi ta en annen gang. Du skal på sending om tre minutter, brøt innspillingslederen inn.

PS! Etter TV-innspillingen bar det rett til mottakelse i Oslo rådhus for Hushovd. Der tok 32-åringen imot et syklende kronprinspar for anledningen.

- Hva synes kronprinsen om sykkelkongen? spurte TV2.

- Det er veldig imponerende det han har fått til i det siste, kvitterte Kronprinsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håvard Solerød

Hvordan det endte da Hushovd, Formoe, Brungot og Lilleheie skulle knuse en do på Karl Johan, kan du se på TV2 Zebra klokka 22.30 i kveld.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.