RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- VMs største favoritt

Sist oppdatert:
Kvinnelandslagstrener i langrenn, Svein Tore Samdal, mener det ikke er grunn til å underslå at Marit Bjørgen er VMs største favoritt.

I helgen tok hun sin ellevte strake sprintseier i verdenscupen, og konkurrentene har nærmest gitt opp å slå 24-åringen i Oberstdorf om en måned.

Sjelden har et mesterskap hatt større favoritt i en individuell øvelse i langrenn. Svein Tore Samdal ser da heller ingen grunn til å tone ned favorittskapet. Til tross for at løypa ikke er perfekt for Marit i Oberstdorf, og at hun egentlig er bedre i skøyting på sprint.

Flink
- Det er ingen som har vært så suveren som Marit har vært nå. Hun vinner sprint på sprint på sprint. Hun er dyktig til å komme seg foran, og ikke slippe noen forbi.

- I det siste har hun også vunnet når hun har kommet fra bak i feltet også. Hun har vært veldig flink og kald i de situasjonene. Det er ingen som er større favoritt enn Marit i VM, fastslår Samdal overfor TV 2 Nettavisen.

Han legger til:

- Løypa kunne gjerne vært litt lenger, og Marit er egentlig bedre i fristil enn i klassisk på sprinten. Men det går nok greit det også.

Over forventning
Svein Tore Samdal (bildet) sier at sesongen har gått over all forventning for hele laget i år.

- Samtlige har tatt et steg videre fra i fjor, bortsett fra Vibeke (Skofterud). Hun har egentlig gått like bra på forsesongen som hun gjorde i fjor. Men hun har også slitt en del med både skader og sykdom, og ikke fått den kontinuiteten i treningen som hun skulle hatt.

- Men hun har nå vært i høyden, og er innstilt på å gå fort både til helgen og i NM senere i måneden. Så jeg tror Vibeke kommer, understreker Samdal.

Luksus
Med Skofterud i form er det fem-seks løpere som kjemper om plass på det norske stafettlaget i VM.

- Det er på en måte en luksussituasjon for meg. Vi har flere alternativer i begge stilartene. Og vi kommer til å gå med de løperne som er i form. Vi har jo nå begynt å avgjøre stafetter mot slutten. Da jeg startet å jobbe med laget, måtte vi ha en stor ledelse etter klassisk-etappene for å ha en sjanse. Nå kan vi avgjøre selv, sier han.

Han fastholder målet for kvinnelaget i VM.

- Ja da, det er ingen grunn til å endre på det. Vi har mål om å få seks medaljer, og tre av disse i gull.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere