RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Voksent av Hushovd

Foto: Peder Gjersøe/Scanpix
Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen tror ikke hans sjanser er svekket uten Thor Hushovd i Beijing.

BEIJING/JIXIAN (Nettavisen): Til Kina ankom Kurt Asle Arvesen søndag i all sin prakt: Kraftfull, tent og full av selvtillit.

Året 2008 kan allerede henges opp som tidenes beste sykkelsesong for hans del. 33-åringen er sliten, men langt ifra mett. Nå håper han på uttelling også i OL eller VM.

- Sesongen begynte allerede i januar, men jeg slapp meg litt nedpå i mai for å toppe formen til Tour de France. Håpet er at den holder seg til lørdag også. Og så er det jo VM senere på høsten også da, sier Arvesen til Nettavisen, og koster på seg et lurt smil.

Støtter Hushovd
Det var naturlig nok et tungt slag for ham, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch, da Thor Hushovd meldte forfall før helga.

Men det tok ikke lang tid før humøret igjen var på topp i den norske leieren, selv om Hushovd-erstatter Lars Petter Nordhaug ennå ikke har kommet seg gjennom den kinesiske papirmølla.

Arvesen tror Hushovds fravær faktisk kan slå positivt ut.

- Jeg godtok avgjørelsen med en gang. Og jeg syntes det var voksent gjort å ta den, sier Arvesen.

- Thor følte ikke at han hadde nok krefter til å hjelpe oss andre så mye han ønsket, og det var han ærlig på. Samtidig har han gitt en oppadgående og lovende unggutt en sjanse til delta i et slikt mesterskap.

(Les videre under bildet)

Ser slutten på OL
Arvesen kan neppe kalles lovende lenger, snarere er han i ferd med å bli en komplett rytter. Samtidig innser han at lørdagens kraftprøve kan bli det siste vi ser av romsdalingen i det olympiske selskap.

- Dette er året er nok min siste sjanse i OL-sammenheng. Det har også jeg begynt å innse, sier han.

- Hvilke ambisjoner har du foran lørdagens landeveisritt?

- Ikke annet et at jeg er fornøyd om jeg føler meg sterk og i god form. Da vil jeg være med å kjempe i toppen.

Skrekkelige Schleck
Det formelig bugner av tøffe utfordrere i det stjernespekkede startfeltet. Foruten knallsterke sykkelgiganter som Spania og Italia, kan også en og annen lilleputtnasjon skape bry for nordmennene.

- Det er så mange som kan melde seg på. Du har en (Alejandro) Valverde, du har en (Paolo) Bettini og du har brødrene Schleck. De er i skrekkelig god form.

Romsdalingen prikket inn toppformen til Tour de France og håper medgangen bølger videre inn over det asiatiske kontinentet.

- Nå skal jeg sykle langkjøring over fem timer i morgen, og så skal jeg bare slappe av fram mot konkurransen. Jeg har ikke sett OL-løypa ennå, men den skal være tøff og hard mot slutten - og det liker jeg godt.

Her finner du Nettavisens OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere