RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Voldsomt misfornøyd

Kombinertsjef Frode Moen krever full skjerping fra alle mann etter fiaskoen på hjemmebane i helgen.

- Skrale greier, oppsummerer Moen, etter at Norge ble stående uten representanter blant de ti beste på resultatlista i begge verdenscuprennene på Lillehammer.

Lørdag ble Magnus Moan beste nordmann på 11. plass i Gunder-øvelsen (to hoppomganger, 15 km langrenn). Søndag ble Kristian Hammer og Magnus Moan som de beste norske nummer 14 og 15 i sprinten (ett hopp, 7,5 km langrenn).

Til sammenlikning var Petter Tande på pallen begge dager og Magnus Moan nummer fem i begge renn under verdenscupåpningen i Kuusamo forrige helg. Siden har begge vært plaget av forkjølelse.

- Forbannet irriterende
- Forbannet irriterende at sjukdom skulle bidra til å gjøre det vanskelig for oss å få vist oss frem skikkelig på hjemmebane. For det er selvfølgelig ikke optimalt å være sengeliggende to dager før renn, poengterer Frode Moen.

Sykdommen bruker han imidlertid utelukkende som en formildende omstendighet, ikke som bortforklaring for det som skjedde på Lillehammer. For bare to av seks løpere har vært syke. Og alle mann har fortsatt mye å jobbe med frem mot det som skal skje i Torino om snaue to måneder.

Lørdag var for eksempel Håvard Klemetsen helt oppe på en andreplass etter hopprennet, men ramlet ned til en femtendeplass i langrennet.

- Rett og slett for dårlig. Det Håvard har vist i langrenn hittil i sesongen, vitner ikke om noen fremgang i det hele tatt, og det overrasker meg litt. Men jeg er helt sikker på at han kommer til å gå gode langrenn utover vinteren, sier Frode Moen.

For dårlig i bakken
For Kristian Hammer og Magnus Moan er det stikk motsatt. De er blant de beste i løypa, men knoter i hoppbakken. Hittil i vinter har Moan vært ustabil, mens Hammer har vært stabilt svak.

- Kristian hadde en veldig god sesong på plast, men har slitt skikkelig etter at vi kom på snø. Magnus har hoppet godt innimellom, men har hatt en tendens til å ville for mye i renn. Langrennsmessig er de derimot nesten bedre enn jeg hadde forventet på dette tidspunktet. De er helt på nivå med Hannu Manninen, og det lover godt for det som skal skje senere i vinter, resonnerer landslagssjefen.

Petter Tande kommer i en særstilling. Fortsatt er han ustabil i bakken, men de gode hoppene inntreffer med relativt korte mellomrom. Langrennsmessig har han vært preget av sykdommen.

- Flatt batteri
- Petter har hatt noe dritt i kroppen. Vi så det allerede i Finland. Slik han hoppet der, ville han trolig ha vært i nærheten av seier med normal langrennsform. I stedet var det helt flatt batteri. Men nå virker det som om han er i ferd med å få det ut av systemet. Lørdag tok han det bevisst litt rolig, og søndag gikk han faktisk godt i sprinten, sier Frode Moen.

Verken Ola Morten Græsli eller Jan Rune Grave var i nærheten av topp 15-plasseringer på Lillehammer

To måneder før OL ser Frode Moen likevel ingen grunn til å endre på opplegget.

- Resultatene i Kuusamo viser at vi kan hevde oss helt i toppen. Alt i alt føler jeg at vi har bra kontroll. Men det er ingen tvil om at vi har en jobb å gjøre.

Samles i Trondheim
Den jobben starter allerede tirsdag. Da samles kombinertløperne i Trondheim for å gjøre noe det er blitt alt for lite av hittil i sesongen, nemlig skihopping på snø.

Neste helg er det konkurransefri. Dermed har Moen og hans karer over en uke på seg til å finne den gode hoppfølelsen før avreise til Ramsau, der verdenscupen fortsetter 17. og 18. desember.

Resultatmessig blir det neppe en nedtur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere