*Nettavisen* Sport.

- Vondt at det uvirkelige er virkelig

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Alexander Dale Oens lagkamerater sørger sammen i Flagstaff.

Det norske svømmelandslaget har brukt tirsdagen på å ta inn over seg den grusomme nyheten som slo dem i ansiktet mandag kveld.

Alexander Dale Oen mistet livet på hotellrommet i Flagstaff, kun 26 år gammel.

- Det var vondt å våkne opp og kjenne på følelsen av at det uvirkelige er virkelig. Alle her borte tar dette tungt, og sjokket henger i oss alle. Vår viktigste oppgave nå, er å ta vare på utøverne og følge opp de formalitetene som er nødvendig, sier landslagssjef Petter Løvberg i en pressemelding.

- Dagsplan
Nå jobber de for at de som ønsker det, skal få mulighet til å få oppfølging i den tunge perioden.

- Vi har laget en dagsplan for utøverne, og legger vekt på å være mest mulig sammen, men samtidig ha rom for alenetid. Vi ledere forsøker også å være tilgjengelige for utøverne som vil prate alene. I formiddag har vi gått en lengre tur sammen med en del av utøverne, og i kveld skal vi ha en minnestund sammen med Sjømannskirken, og det tror vi vil være bra for oss alle, fortsetter Løvberg.

Nå venter obduksjon hos det lokale sykehuset i Arizona, der Oympiatoppens lege Ola Rønsen vil være familiens representant.

- Alle vi som har vært involvert i det som skjedde, har vært til rutinemessige avhør hos politiet. Dette gjør man alltid i slike situasjoner i USA. I tillegg vil det bli foretatt en obduksjon av Alexander nå midt på dagen lokal tid. Her vil jeg være til stede på vegne av familien, sier Ola Rønsen i pressemeldingen.

Vil ta tid
Obduksjonssvarene kan la vente på seg i flere uker, men forhåpentligvis gir de svar på de mange spørsmålene rundt den veltrente 26-åringens bortgang.

- Vi håper at obduksjonsrapporten vil kunne gi svar på spørsmålene vi alle stiller oss, sier Ola Rønsen.

Dale Oen ble erklært død kl. 20.39 lokal tid, ifølge politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.