Gå til sidens hovedinnhold

- Vondt at det uvirkelige er virkelig

Alexander Dale Oens lagkamerater sørger sammen i Flagstaff.

Det norske svømmelandslaget har brukt tirsdagen på å ta inn over seg den grusomme nyheten som slo dem i ansiktet mandag kveld.

Alexander Dale Oen mistet livet på hotellrommet i Flagstaff, kun 26 år gammel.

- Det var vondt å våkne opp og kjenne på følelsen av at det uvirkelige er virkelig. Alle her borte tar dette tungt, og sjokket henger i oss alle. Vår viktigste oppgave nå, er å ta vare på utøverne og følge opp de formalitetene som er nødvendig, sier landslagssjef Petter Løvberg i en pressemelding.

- Dagsplan
Nå jobber de for at de som ønsker det, skal få mulighet til å få oppfølging i den tunge perioden.

- Vi har laget en dagsplan for utøverne, og legger vekt på å være mest mulig sammen, men samtidig ha rom for alenetid. Vi ledere forsøker også å være tilgjengelige for utøverne som vil prate alene. I formiddag har vi gått en lengre tur sammen med en del av utøverne, og i kveld skal vi ha en minnestund sammen med Sjømannskirken, og det tror vi vil være bra for oss alle, fortsetter Løvberg.

Nå venter obduksjon hos det lokale sykehuset i Arizona, der Oympiatoppens lege Ola Rønsen vil være familiens representant.

- Alle vi som har vært involvert i det som skjedde, har vært til rutinemessige avhør hos politiet. Dette gjør man alltid i slike situasjoner i USA. I tillegg vil det bli foretatt en obduksjon av Alexander nå midt på dagen lokal tid. Her vil jeg være til stede på vegne av familien, sier Ola Rønsen i pressemeldingen.

Vil ta tid
Obduksjonssvarene kan la vente på seg i flere uker, men forhåpentligvis gir de svar på de mange spørsmålene rundt den veltrente 26-åringens bortgang.

- Vi håper at obduksjonsrapporten vil kunne gi svar på spørsmålene vi alle stiller oss, sier Ola Rønsen.

Dale Oen ble erklært død kl. 20.39 lokal tid, ifølge politiet.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger