RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vraket Norges beste

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): - Jeg er kanskje Norges beste fristilsløper akkurat nå, sier en svært skuffet Kristen Skjeldal etter VM-vrakingen.

Den norske langrennsledelsen mener at 37-åringen ikke er blant Norges fire beste i fri teknikk. Og det til tross for at Skjeldal har vært Norges klart beste i verdenscupen de siste ukene.

Skjeldal var bare ett skund fra andreplassen i Reit im Winkl i helga – på samme distanse som det skal gås i VM. Han ble også nummer tre på jaktstarten i Pragelato i slutten av januar.

- Etter 15-kilometeren i NM, da jeg ble slått av Tore Ruud, Jan Egil og Lars, var jeg helt med på at jeg var femtemann. Da fikk jeg beskjed om at jeg ikke skulle gå. Det var greit, sier Skjeldal til TV 2 Nettavisen.

- Men på papiret nå – rett før VM starter – mener jeg kanskje at jeg er Norges beste fristilsløper. Derfor er jeg skikkelig skuffet, fortsetter han.

- Jeg aksepterer uttaket, men er uenig i det, sier Skjeldal.

Og forklarer:

- Ingen visste at jeg skulle gå så fort som jeg har gjort, og ledelsen vet at jeg går fort og er i form. I Reit im Winkl var jeg ett sekund fra andreplass. De andre var ikke en gang på poengplass. Det hadde vært annerledes om jeg ble nummer åtte, og de andre 15, 18 og 20 for eksempel.

Det var tross alt enorme forskjeller i Reit im Winkl, sier han.

- Derfor er jeg uenig at bare rangeres som 5. mann. Jeg aksepterer som sagt uttaket, men jeg setter spørsmål ved det, sier han.

- Tror du dette kan være positivt for jaktstarten?

- Nei, egentlig ikke. Jeg må prøve å tenke positivt, men tror ikke at det hadde hatt noen betydning for jaktstarten søndag om jeg hadde gått torsdag, sier han videre.

PS: Skjeldal er påmeldt som reserve. Skulle noen av de andre bli syke i løpet av de neste 24 timene, vil Bulken-løperen stille til start.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere