*Nettavisen* Sport.

- Vrakingen ga meg motivasjon

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Endelig fikk Tord Asle Gjerdalen sjansen. Det endte med gull.

05.03.11 08:20

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): I 2009 ble Tord Asle Gjerdalen vraket til herrestafetten i VM til fordel for Tore Ruud Hofstad. Den gangen måtte 27-åringen se det norske laget ta gull som tilskuer.

Heller ikke i OL-stafetten i Vancouver ble det plass for ham på laget.

Under fredagens stafett i Holmenkollen var imidlertid Ringerike-gutten endelig funnet verdig en plass på laget til stafetten, og på den tredje etappen gjorde han den jobben Norge trengte av ham.

- Tungt å bli vraket
Gjerdalen sendte Petter Northug ut i god posisjon på ankeretappen, og at trønderen banket Marcus Hellner i spurten og sikret det norske laget gull på suverent vis har vel de aller fleste fått med seg.

Dermed kunne Gjerdalen juble for sin første mesterskapsmedalje i karrieren.

- Det var tungt å bli vraket da det ble gull i Liberec, sier han til Nettavisen.

- Men den skuffelsen jeg opplevde da prøvde jeg å snu til motivasjon, og det har jeg fått betalt for nå, sier han.

27-åringen håper at de løperne som ikke kom med på årets stafettlag opplever det på samme måte.

- Både Sjur Røthe og Petter Eliassen kunne gjort en like god jobb som meg på stafetten i dag, og jeg håper de får motivasjon av å se at det faktisk går an, forteller den ferske gullvinneren.

- Aldri opplevd
Og det var heller ingen hvilken som helst mottakelse som møtte Gjerdalen, Petter Northug, Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby da de mottok sine medaljer på Universitetsplassen fredag kveld.

Rundt 100.000 mennesker hadde møtt opp for å hylle heltene.

- Hvordan var det å stå der?

- Det var en utrolig artig opplevelse og noe jeg aldri har opplevd før. Jeg har aldri vært i nærheten en gang av å oppleve noe slik som dette tidligere. Det er veldig spesielt, sier Ringerike-gutten.

- Ekstra spesielt for deg, kanskje?

- Nei, dette tror jeg var utrolig spesielt for alle sammen. Det å motta et gull på denne måten på hjemmebane foran et slikt publikum, etter å ha vunnet selveste stafetten, sier 27-åringen.

- Stor belastning
Det var først og fremst innsatsen på 30 kilometeren tidligere i VM som sikret Gjerdalen plassen på laget. Da leverte han et meget sterkt renn, og gjorde blant annet en meget god drajobb for Northug.

Dermed kunne skiskytter Emil Helge Svendsen sette seg på flyet til Khanty-Mansiysk og konsentrere seg om gullmedaljer der, mens Gjerdalen altså fikk stå å motta hyllest fra et rekordpublikum.

- Hvordan har gulldagen vært?

- Det har vært en stor belastning, sier Gjerdalen.

- Først mye nerver, så et beinhardt løp. Etter det har det vært mye presse, og så har vi fått i oss litt middag. Nå håper jeg vi får slappe av litt snart, sier Gjerdalen før han bli geleidet ut av mixed sonen.

PS. Gjerdalen får nye muligheter til å imponere under VM på hjemmebane søndag. Da skal han delta på femmila, distansen som avslutter verdensmesterskapet i Oslo.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.