- Vurderer Contador-frifinnelse

Foto: (Reuters)

Spanjolen kan slippe jubelen løs hvis ryktene stemmer.

10.02.11 21:32

Den spanske avisen, El Periodico de Catalunya, mener å vite at det spanske sykkelforbundet (RFEC) kommer til å frifinne Alberto Contador.

Saxo Bank-syklisten offentliggjorde selv den positive dopingtesten i slutten av september, og siden den gang kjempet en lang kamp for å frifinne seg selv.

Det er to uker siden RFEC foreslo ett års utestengelse. Spanjolen testet positivt på den siste hviledagen i årets Tour de France. I tillegg meldte Marca tidligere denne uken at det ble funnet clenbuterol i fire Contador-prøver under fjorårets tour.

Les også: - Testet positivt i fire dager

Dommen fra det spanske forbundet skulle egentlig komme onsdag, men på grunn av utsettelsen spekuleres det i at det spanske forbundet har begynt å tro på Contadors forklaring.

El Periodico de Catalunya mener at flere av juristene, som skal vurdere Contadors sak, har begynt å tvile.

Får svaret mandag eller tirsdag
Avisen mener å vite at Contadors biffteori er den eneste logiske forklaringen, og at RFEC har avvist mulighetene for at Contador frivillig dopet seg med et legemiddel som inneholdt clenbuterol i forbindelse med blodoverføring eller en mikrodose-injeksjon.

Hvis dette stemmer vil Contador kunne sykle ritt for Saxo Bank denne sesongen, og naturligvis beholde Tour de France-seieren.

Det er ventet at endelig dom fra det spanske sykkelforbundet vil komme mandag eller tirsdag. Alberto Contador står fritt til å anke saken inn til CAS hvis han er uenig i dommen. Det samme vil trolig UCI eller/og WADA gjøre hvis de er misfornøyd med avgjørelsen.

Diskuter Alberto Contador-saken i vårt nye diskusjonsforum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.