- Wenger satt på første rad og klappet

Foto: Getty Images / All over Press

Denne unggutten kan være en kommende Arsenal-stjerne.

20.12.12 22:17

Arsène Wenger har fått både ris og ros for å bruke mye tid og ressurser på å hente mange unge spillere til Arsenal.

En av dem er den svenske 17-åringen Kristoffer Olsson, som kom fra Norrköping og skrev under en fireårskontrakt med Arsenal i fjor sommer.

Han tilhørte først U18-laget, men har nå gjort det såpass bra at han nå er tatt opp og etablert på reservelaget og fikk også sin debut for A-laget i sommer.

Hylles av stjernene
Unggutten blir sammenlignet med Thomas Rosicky og kan fort bli en viktig brikke i Arsenal-laget om noen år.

- De synes jeg er en bra pasningsspiller og har bra blikk, men Wenger har sagt at jeg skal spille raskere og forbedre det defensive, forteller Olsson til Aftonbladet.

På reservelaget har han fått mulighet til å spille med noen av de største stjernene, og lovordene har ikke latt vendte på seg. Emmanuel Frimpong og Jack Wilshere har begge hyllet den unge svensken.

- Det var dere i media som gjorde det til noe stort. Det var mest Frimpong som hadde sagt i et intervju at jeg var j**** bra. Det er kult å få ros av sånne spillere, innrømmer han.

- Szczesny er en klovn
Unggutten kan også fortelle litt om hvordan Arsenal-stjernene er utenfor banen.

- De fleste er veldig trivelige og hilser på deg. Alle er virkelig ålreite. Wojciech (Szczesny) er litt klovn. Han kjenner jeg kanskje best av alle ettersom han bodde der jeg bor tidligere. Han er her ofte. Podolski er også hyggelig. Da vi var med A-laget for første gang, måtte vi synge, og han var med.

- Wenger var fornøyd?

- Ja, han satt på første rad og klappet, gliser unggutten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

Svensken har fått et godt inntrykk av den franske treneren som hentet ham til klubben i fjor sommer.

- Wenger er veldig omgjengelig og hyggelig. De gangene jeg møter ham på gymmet, spør han alltid om det alt går bra, forteller Olsson.

- Elsker Rosicky
Det blir imidlertid alt annet enn enkelt å spille seg til en fast plass i Arsenal. Olsson spiller sentral midtbane, og det er ikke akkurat smågutter han må henvise til benken.

- Det er vel Cazorlas eller Wilsheres rolle som er mine plasser på banen. Jeg har spilt både offensivt og defensivt. Det er der de beste spillerne spiller. Er man tilstrekkelig bra, får man jo sjansen.

Det er nettopp Jack Wilshere og Tomas Rosicky som er de største forbildene til den 17 år gamle svensken.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg elsker Rosickys spillestil og siden første gang jeg så ham, har jeg likt ham. Det er mange som sier at jeg minner om ham i spillestilen, men jeg vet ikke helt om jeg gjør det. Jeg synes han er en av de beste, selv om han ikke får spille så mye nå.

- Wilshere er sykt stor, han er den største. Når jeg har trent med ham, så har jeg sett hvilke kvaliteter han har.

- Jeg er klar
Det er ikke umulig at vi snart får se det svenske stjerneskuddet i Premier League om kort tid, og han er ikke i tvil om at han er klar dersom han får sjansen.

- Jeg føler meg klar. Det er jo mange spillere som har vært med på benken, og jeg føler at om de kan være det, kan jeg også være det. Jeg mener også at jeg er minst like bra som enkelte spillere på trening.

- Jeg er absolutt klar for å gjøre innhopp. Det er jeg mer enn klar for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.