RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm /SCANPIX

- West blir jokeren

Sist oppdatert:
Fredrikstad håper at Brian West kan komme inn fra benken og bli joker i kveldens kamp mot Viking. Les alt om gårsdagens kamper, og sjekk siste nytt om FFK-Viking her.

På NRKs fotballmagasin 4-4-2 i går kveld sa Fredrikstads trener Egil Drillo Olsen at amerikaneren er blant de aller beste utlendingene i norsk eliteserie.

FFKs hjelpetrener Knut Torbjørn Eggen er enig. Han bekrefter at West kommer til å spille mot Viking - men ikke fra start.

- West er dessverre ikke helt fullstendig restituert etter å ha slitt med skader i vinter. Vi håpet å kunne bruke ham fra start mot Viking, men vi får heller ha ham i bakhånd. Han blir en slags joker for oss, opplyser Knut Torbjørn Eggen til TV 2 Nettavisen.

Forventer tøff kamp
Han forventer en svært tøff kamp mot Viking - som ifølge Eggen er blant de heteste medaljekandidatene i årets eliteserie.

- Viking har et svært sterkt mannskap. De har svært solide spillere i hver lagdel, mener Eggen, og nevner Egil Østenstad på topp, Brede Paulsen Hangeland på midtbanen og Ronny Deila i midtforsvaret.

- Dessuten har Viking flere andre sterke spillere å velge mellom. Vi møter et «tungt» lag som i tillegg er svært godt organisert, sier han videre.

Aalesund - Odd Grenland 2-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: Fotballfesten fullkommen
LES: Fikk skikkelig Donald-kul
LES: Bedre enn naturgress
LES: Dette var som en drøm

Bodø/Glimt - Rosenborg 0-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: - Vi låste Nils Arne inne i ballbingen

Lillestrøm - Lyn 1-0
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES:Ordnet drømmegaven selv
LES: Derek rasende på lagkamerat

Molde - Start 0-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: Et helt angrep alene

Tromsø - Ham-Kam 1-0
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: «MPs» herlige revansje

Vålerenga - Brann 2-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
LES: - Vålerenga hadde gullhår

Har taktikken klar
Eggen har nemlig gjort hjemmeleksa nøye, og røper at Fredrikstad allerede har lagt noen planer om hvordan Viking skal slås på hjemmebane.

- Men jeg røper selvsagt ikke det her. Vi har imidlertid hatt svært gode treningsøkter i forkant av kampen, og siden det er mandagskamp, fikk vi en ekstra dag på å forberede oss på, sier hjelpetreneren.

Han håper at underlaget på Fredrikstad stadion kan gi dem en fordel.

- Gresset er litt mykt og ujevnt, og vi har fått trent godt på dette underlaget. Fredrikstad stadion ble vel bygget i 1920 eller noe, og gressteppet har ikke forandret seg så mye siden det. Om våren er gresset mykt, mens det om høsten blir veldig hardt, sier Eggen, som også kan fortelle at det ligger et massivt lag med leire under gressteppet.

- Det er vel mye av hovedårsaken til at vi nå skal bygge ny stadion, ler han.

Går for seier
Viking serieåpnet med 2-1-hjemme mot Bodø/Glimt, men Fredrikstad spilte 1-1 mot Lyn på Ullevaal. Eggen håper på tre poeng i sesongdebuten på hjemmebane.

- Alle som driver med profesjonell fotball går for tre poeng i hver kamp. Og på hjemmebane er vi sterke. Vi hadde vel syv kamper på rad med seire her i fjor høst, og håper på å kunne fortsette der vi slapp i fjor, fastslår han.

Mot Viking er det ventet fulle hus på Fredrikstad stadion - det vil si nærmere 11.000 tilskuere.

- Dette er en klar fordel for oss. Publikum i Fredrikstad er fantastiske. De stiller opp for oss uansett hvordan vi gjør det, skryter Eggen, og minner om at klubben trakk fulle hus på hjemmebane også i fjor - til tross for at hvitrøyene tok sin første seier på eget gress i august i fjorårsesongen.

Røper ikke laget
Eggen vil verken røpe lagoppstillingen eller hvem han tror vinner oppgjøret mot Viking i kveld.

- Laget har vi klart, men vil holde det internt frem til kampstart. Hvem som vinner, kan jeg heller ikke si. Men det forundrer meg om et av lagene vinner med særlig mange mål, konstaterer han.

Med unntak av langtidsskadde Rajo Piiroja, kan Eggen glede seg over å ha samtlige spillere som er aktuelle for førstelaget friskmeldte og klar til kamp.

Kovacs vraket igjen
Hos Viking er Peter Kovacs nok en gang vraket - selv om ungareren scoret vinnermålet mot Glimt i serieåpningen.

Jone Samuelsen skadet seg på Vikings trening søndag, og er uaktuell for kampen sammen med langtidsskadde Erik Fuglestad.

Ellers kan Roy Hodgson i likhet med Knut Torbjørn Eggen glede seg over få skadeproblemer.

Den meritterte engelskmannen sier forøvrig at han ikke tenker noe særlig på trenerduellen mot Fredrikstads Egil Drillo Olsen.

- Det er ikke trenerne som spiller kamper, men spillerne, sa Hodgson til TV 2 Nettavisen før helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere