RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

- Wiggins burde satse på VM

Britens tidligere trener er sikker på at Wiggins slår tilbake etter nedturene.

Fredag kom nyheten om at Bradley Wiggins ikke sykler årets Tour de France.

I fjor vant briten Paris-Nice, Romandiet rundt og Critérium du Dauphiné før Tour de France. I år har han femteplasser sammenlagt i Katalonia rundt og Giro del Trentino som sine beste resultater.

Kan bli verdensmester
Etter et fantastisk fjorår har alt gått galt hittil i år, og Sky-stjernen trenger en skikkelig storseier for å få med seg noe fra årets sesong. Den tidligere Sky-sjefen Shane Sutton er klar på hva han mener Wiggins burde satse på.

- Det er mål der ute for ham på slutten av sesongen, sa Sutton på BBC-radio på lørdag, ifølge velonews.com.

- Han har aldri syklet i regnbuetrøyen på tempo, og han vant jo tempoen i London på overbevisende vis i fjor. Jeg liker å tro at dersom han ønsker det, kan han være verdensmester før året er omme.

- Froome puster lettet ut
Selv etter en tung periode, som ble avsluttet med velt, skade og sykdom i Giro d’Italia, er Wiggins’ mentor gjennom flere år sikker på at 33-åringen slår tilbake.

- Han er inne i en tøff periode akkurat nå, men jeg er sikker på at han kommer tilbake, sa Sutton.

Med Wiggins ute av årets Tour de France, er det ingen tvil om at Chris Froome blir Skys kaptein i årets tour. Det tror Sutton er positivt for Froome, selv om det er et slag i magen for Sky.

- Det er et stort tap for Sky, som blir veldig svekket, men jeg er sikker på at Froome puster lettere. Det tar vekk trusselen om at en lagkamerat kan slå ham, og nå tror jeg at han er skikkelig klar for det. Jeg er sikker på at Froome kommer til å gjøre det bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere