RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Wiggins er ikke den rette for Sky

Bradley Wiggins (Team Sky) i den røde ledertrøyen i Vuelta a España 2011
Bradley Wiggins (Team Sky) i den røde ledertrøyen i Vuelta a España 2011 Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Sykkellegende har mer tro på en annen brite i Tour de France.

Bradley Wiggins er uten tvil Team Skys største håp foran årets Tour de France.

Etter sterk klatring under Vuelta a España virker det også som at briten har fått mer selvtillit, og nå mener Sky-rytteren at han er blitt en mye mer komplett rytter.

- I fjor beviste jeg at har blitt en mye mer komplett rytter, sier Wiggins til The Guardian.

- Jeg er ikke bare en temporytter lenger. Jeg er blitt mer av en klatrer, som fortsatt er like sterk på tempo. Det gir meg mye selvtillit. Jeg føler meg mye mer profesjonell og dedikert enn jeg pleide å være.

- Kan vinne
De gode tempoferdighetene kan komme til god nytte under neste Tour de France, som inneholder mye tempo. Wiggins selv tror han kan klatre helt til topps.

- Det krever mye for å vinne Tour de France. Jeg tror jeg er fysisk kapabel nå. Jeg beviste det i fjor, men det handler like mye om de åtte månedene før touren som å si «ja, jeg kan vinne det».

Selv om Wiggins var kaptein, og ble nummer tre under fjorårets vuelta, var det en annen Sky-rytter som imponerte mest. Chris Froome kom ut av det blå, og klatret som en gud. Det endte med en andreplass sammenlagt, kun 13 sekunder bak Cobo.

Den rette
Team Sky uttalte at de skulle skape en britsik Tour de France-vinner innen fem år, da de startet opp. Det mener den tidligere irske Tour de France-vinneren Stephen Roche var litt tidlig. Nå mener legenden at Chris Froome fort kan bli Skys beste kort under touren.

- For meg er Froome den rette. Han har en fantastisk holdning, gode ferdigheter, er god på tempo og i bakker, samtidig som han tåler tre uker, sier Roche til Telegraph.

- Ok, Bradley er der, men han er markert. Folk vet om Bradley, mens Froome kan dra fordel av at rampelyset er på Bradley og Cavendish.

Roche mener også at Skys plan om både gult og grønt i Paris fort kan slå tilbake på dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere