RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jean-François Quénet (Tour of Turkey)

- Wilmann ga ikke 100 prosent

Sist oppdatert:
Skil-Shimano forteller hvorfor norsk proffeventyr endte.

Frederik Wilmann fikk sjansen i Skil-Shimano mye takket være etappeseieren under Tour Alsace og sammenlagttriumfen under Mi-Août Bretonne under 2009-sesongen.

Resultater han ikke maktet å gjenskape i det nederlandske ProContinental-laget.

Les også: - Helt bortkastet

- Totalt bortkastet. Jeg føler at jeg ikke har kommet meg noe videre denne sesongen, fortalte Wilmann procycling.no torsdag, da han ble spurt om å oppsummere året som førsteårsproff.

Skil-Shimanos versjon
I et intervju med Adresseavisen kom det fram at Wilmann hadde et intenst ønske om å bryte med nederlenderne – ett år før kontraktens utløp.

Overfor procycling.no forteller sportsdirektør Iwan Spekenbrink at de foreslo å avslutte samarbeidet.

- Vi kommer til å offentliggjøre at Frederik har blitt løst fra kontrakten i dag. Jeg har ikke noe mål om å snakke negativt om rytteren, men det er riktig at han ikke utviklet seg videre hos oss. Laget vårt sikter mot å utvikle ryttere og å støtte dem slik at de forbedrer seg. Men det er ikke bare laget som må bruke tid og energi på dette. Det må også rytterne gjøre. Vi føler at vi ikke fikk 100 prosent commitment (innsatsvilje) tilbake under samarbeidet med Frederik, sier Spekenbrink til procycling.no.

- Har holdningene slått ut negativt i forhold til Wilmanns rittplan denne sesongen?

- Når innsatsviljen mangler, uteblir framgangen også. Dette forklarer mye av årsaken til at han ikke var blant førsteseleksjonen til noen av rittene. Vi spurte ham om det var greit å avslutte samarbeidet. Det har ingenting med hans personlighet å gjøre, men mer med hovedmålet vårt om å utvikle rytterne våre videre, svarer den nederlandske sportsdirektøren.

- Vi håper det løser seg
Da Wilmann fikk forespørselen, var han ærlig nok til å takke ja. I sitt eget hode hadde nok den avgjørelsen allerede blitt tatt god tid i forveien.

- Jeg har vært bombesikker på at jeg ikke skulle kjøre for Skil neste år. Jeg så heller ingen grunn til å vente med å avslutte kontrakten, fortalte Wilmann.

Nå går han en høyst usikker framtid i møte. Selv om Spekenbrink fortsatt har tro på rytteren, tror han veien tilbake kan bli lang.

- Tror du han får proffkontrakt et annet sted foran neste sesong?

- Jeg har ingen anelse. Det kan bli et problem, men vi håper selvsagt det løser seg for rytteren.

- Hvordan vurderer du Frederik som rytter?

- Etter min mening er de fysiske forutsetningene gode. Jeg ser størst muligheter for ham som klatrer. For å lykkes som syklist, trenger man imidlertid å utvikle mange ferdigheter. Dersom Frederik klarer å utvikle seg på alle disse punktene, tror jeg han har en mulighet. Jeg tror fremdeles at han har mest å hente i bakkene, påpeker Spekenbrink.

God nok for Giro d'Italia?
Wilmann har et uttalt mål om kjøre Giro d’Italia, Vuelta a España eller i hvert fall etapperitt som Tour de Suisse og Tour of Austria neste sesong.

Spekenbrink svarer slik når han blir spurt om rytteren har det som trengs for å få innpass i slike ritt:

- Jeg vet ikke. Rent fysisk kan han nok bli trent til å takle dette. Han trenger å legge inn all energi for å utvikle seg videre. Så, ja: Kanskje han kan klare det, hvorfor ikke? Hos oss er det derimot usannsynlig at han hadde blitt med, dersom Skil-Shimano hadde fått muligheten.

Viggja-gutten har fortalt mellom linjene at det var klare uenigheter mellom han og ledelsen i Skil-Shimano. Blant annet var han misfornøyd med rittmengden og hvilke ritt han fikk lov til å kjøre – uten å ville gå i detalj på dette området.

Sportsdirektøren avviser at det har vært store uenigheter i løpet av debutsesongen.

- Vi har ikke vært uenige, men fikk vi mer og mer en følelse av at videreutviklingen ville bli vanskelig å oppnå. Han sto ikke 100 prosent bak lagets filosofi og var ikke dedikert nok i arbeidet sitt.

- Tror du det var et klokt trekk av ham å avbryte kontrakten basert på sesongen han har hatt?

- Jeg aner ikke, men det var i hvert fall ærlig gjort av ham. Når samarbeidet og totalbildet ikke var perfekt, er man svært ærlig når man bryter ut av kontrakten. Det er en uvanlig måte å avslutte et arbeidsforhold på, men vi håper at ting løser seg til det bedre for Frederik, avslutter Spekenbrink.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere