*Nettavisen* Sport.

- «Zucca» er en kulthelt

Foto: Afp

Mats Zuccarello Aasen trenger ikke et klubbskifte for å lykkes i NHL, mener Rangers-ekspert.

21.09.11 16:05

Mats Zuccarello Aasen (24) gjorde en godkjent førstesesong i New York Rangers, og leverte 23 poeng på 43 kamper i verdens tøffeste hockeyliga.

Nå venter den vanskelige andresesongen, og «The Hobbit Wizard» må bevise at han hører hjemme i NHL.

- Gjorde det eksepsjonelt bra
Jesse Spector er sportsjournalist for New York Daily News, og følger Rangers tett gjennom hele året.

Han ble imponert av nordmannens inntreden i amerikansk hockey.

- Han klarte overgangen til NHL, og viste hva han er i stand til å gjøre på isen. Han er veldig teknisk, og gjorde det eksepsjonelt bra i straffeslagene. Han var imidlertid ganske ujevn, noe som er ventet når man kommer til NHL, forteller Spector til Nettavisen.

- Må bevise at han har lært
Hockeyjournalisten tror oppkjøringen blir avgjørende for hva slags rolle Zuccarello Aasen kan vente seg i den kommende sesongen.

- Zuccarello må bevise på treningsleieren at han hører hjemme i NHL. Det er begrenset med plass i stallen, og han må vise mer enn rene ferdigheter, og bevise at han har tatt til seg det han ble lært i fjor, sier Spector, og utdyper:

- Hvis vi tar utgangspunkt i at han kommer med på laget, tror jeg han får bli der en stund og at han får en fair sjanse til å vise at han fortjener å beholde plassen. Jeg hadde hatt ham med i stallen, slik det er nå, forteller han.

- Han var utslitt
- Mot slutten av forrige sesong, sa Rangers-trener John Tortorella at han ikke var sikker på at Zuccarello er i stand til å takle et NHL-sluttspill, og han endte med kun én kamp i sluttspillet mot Washington Capitals. Hvordan tror du Zuccarello ligger an i trenerens planer?

- Jeg tror Zuccarello spilte mer hockey forrige sesong enn han har gjort noen gang før i karrieren, og han var utslitt da sluttspillet startet. Jeg tror ikke at Tortorella avslo at han har en fremtid i Rangers, men at han så i kampen mot Capitals at han var brukt for mye, forteller Spector, og forsikrer:

- Jeg tror Zuccarello vil starte med blanke ark denne sesongen.

- Populær hos lagkameratene
- Tror du han kunne vært tjent med en trade til et annet NHL-lag?

- Det kommer an på hvilket lag det hadde blitt. Han ville ikke vært tjent med et bytte til et lag som ikke passer spillestilen hans, men kunne blitt en viktig spiller for lag som er mer løsslupne offensivt, sier han.

- Når det er sagt, tror jeg Zuccarello kan lykkes i Rangers, og trenger ikke skifte klubb for å nå potensialet sitt. Han er populær hos lagkameratene, og kjenner systemet i New York.

Spector følger som sagt Rangers svært tett, og bivåner de fleste treninger og kamper gjennom hele sesongen. Han forteller at Zuccarellos status er voksende i det amerikanske hockeymiljøet.

- På grunn av navnet, størrelsen, ryktet og det faktum at han er en sjelden nordmann i NHL, har Zuccarello blitt en kulthelt i USA. Det er flere enn normalt som vet hvem han er utenfor New York, og Rangers-supportene liker ham veldig godt, forteller han.

Spiller ikke første treningskamp
New York Rangers spiller sin første treningskamp for sesongen natt til torsdag, men det blir uten nordmannen på isen. Man skal uansett ikke legge for mye i det, da det er vanlig at NHL-klubber tester ut flere av de yngre og nye spillerne i de første treningskampene.

New York Rangers åpner NHL-sesongen i Stockholm 7. oktober, når Zuccarello & co møter Los Angeles Kings i Globen.

Nedenfor kan du se video av Zuccarellos første NHL-scoring, en scoring som gjorde ham til matchvinner mot Carolina Hurricanes:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.