RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- «Zucca» fikk ikke en fair sjanse

Foto: AL BELLO (Afp)
Sist oppdatert:
Amerikansk journalist mener nordmannen ikke fikk nok tillit.

Den norske hockeyproffen Mats Zuccarello Aasen pådro seg en et brudd å håndleddet tilbake i mars, og kom aldri på banen igjen for New York Rangers.

Dette til tross for at nordmannen var tilbake i trening i tide til å rekke kamp fem og seks av avdelingsfinalen mot New Jersey Devils i Stanley Cup.

I helgen startet ryktene å svirre om at nordmannen var på vei bort fra NHL-klubben. Metallurg Magnitogorsk skal angivelig være hans nye klubb.

- Klar for ny klubb
Overgangen ble først rapportert på den russiske klubbens nettside, og senere bekreftet av det internasjonale ishockeyforbundets kommunikasjonssjef Szymon Szemberg.

Den norske ishockeyspilleren har imidlertid selv uttalt at ingenting er klart, selv om han gjør det klart at det trolig blir et klubbskifte i sommer.

- Det er mange rykter som svirrer akkurat nå. Jeg vet ikke hvor jeg skal spille neste sesong, sier nordmannen.

Pat Leonard, amerikansk journalist og hockeyblogger, mener at Zuccarello Aasen ikke har fått en skikkelig sjanse til å vise fram for Ranger denne sesongen.

- Han løftet laget
I et blogginnlegg publisert 26. mai, mener Leonard at nordmannen har vist at han har noe å tilføre laget offensivt, men at han har fått for få sjanser til å vise dette.

- Han ble sendt til AHL tidlig, selv om han hadde en strålende sesongoppladning. Da han ble hentet tilbake i mars, løftet han laget offensivt og i power play, skriver han.

Mats Zuccarello Aasen fikk med seg ti kamper av grunnspillet i NHL i 2011/12-sesongen. Nordmannen noterte seg for to scoringer og én assist.

24-åringen var ikke på isen under Stanley Cup-sluttspillet, der New York Rangers tok seg til avdelingsfinale. Der ble det altså tap mot New Jersey Devils.

Det meste av sesongen har nordmannen tilbrakt i farmerlaget Connecticut Whale. Der spilte han 37 kamper, scoret 12 mål og fikk med seg 24 assists.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere