RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Beklager, Bislett!

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Jaysuma Ndure skuffet på 100 meter.

– Årets dårligste løp for min del. Bare å beklage, utbrøt vår nye sprintstjerne etter 6. plass og – til ham å være – ytterst beskjedne 10,23.

– Jeg var klar, kroppen var fin, ikke var jeg nervøs, jeg ville bare gjøre folk på tribunen glade. Nei, dette var skuffende, sa «Jays», og slo ut med armene.

Ble redd etter tyvstarten
Han var rett og slett sjanseløs mot Asafa Powell & Co – og forklarer nedturen slik:

– Det ble først en tyvstart, og da ble jeg redd. Jeg har jo fått noen tyvstarter selv, og ville for all del unngå det her hjemme på Bislett. Derfor var jeg veldig reservert i det andre forsøket. Plutselig gikk skuddet. Jeg ventet, ble veldig sein, ja plutselig langt bak de andre. Og da ga jeg rett og slett opp.

Løpet ble med andre ord ødelagt før det begynte for et av Bislett-kveldens største norske håp.

Alt lå til rette
Men Ndure ville på ingen måte skylde på forholdene etter det voldsomme regnskyllet over banen idet stevnet begynte.

– Regnet hadde ikke noe å si da vi løp. Forholdene var blitt fine igjen. Alt lå til rette, det var bare jeg som sviktet, sa han.

– Og så jeg som har trent masse på starten. Jeg skulle bare ut å banke gutta på hjemmebane, sa en tydelig skuffet Ndure, men forsikret at skuffelsen ikke vil sitte lenge i.

– Nei da, jeg har lært meg at verden går videre uansett. Så nå er det bare å se framover, bemerket han, og så kom det etter hvert så velkjente, brede gliset fram likevel.

Bolt neste
Og «framover» – det vil i første omgang si stevnet i Lausanne førstkommende tirsdag. Da skal han løpe 200 meter, og møter ingen ringere enn verdens sprintkonge Usain Bolt.

– Det gleder jeg meg veldig til. Da skal jeg revansjere meg, vær sikker, sier han foran sesongens første 200 meter. Det som kan bli hans hoveddistanse under VM i Berlin i august.

Og da lover han å ikke være redd for å tyvstarte!

PS! Asafa Powell kom til Bislett for å løpe under 10 sekunder for 50. gang i sitt liv. Men jubileet er utsatt. Hans vinnertid ble 10,07.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere