RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

– Blir ekstra tent av vrakingen

Liberec (ANB): Tord Asle Gjerdalen har fordøyd skuffelsen over at han ikke får gå fredagens VM-stafett – og blir ekstra tent av vrakingen.

– Til OL neste år skal jeg sørge for at det ikke er tvil. Og på kort sikt virker vrakingen skjerpende på motivasjonen foran VM-femmila søndag, sier ringerikingen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han legger ikke skjul på at han ble veldig skuffet da han onsdag kveld fikk beskjed om at Tore Ruud Hofstad får gå tredje-etappen på stafetten – på bekostning av ham selv.

Respekterer avgjørelsen
– Jeg respekterer avgjørelsen, men forstår den ikke. Jeg trodde jeg var den nest beste skøyteren i troppen. Og på fellesstarten med skibytte slo jeg tross alt Tore med et halvt minutt på skøytedelen, sier 25-åringen fra Holeværingen.

– Det var en skarp duell som vi brukte mye tid på, forklarer landslagstrener Morten Aa Djupvik overfor ANB.

– Det som til sjuende og sist ble tungen på vektskåla var at vi mener Tore er strået hvassere enn Tord Asle på 10 kilometer skøyting, framholder han.

Kan ikke sammenliknes
– Men han ble knust av Gjerdalen i skøyting her om dagen..?

– En Ruud Hofstad i siste del av ei tremil med skibytte og en 10-kilometer fra A til Å, er som natt og dag. Og i fellesstarten gikk de to vidt forskjellige løp, som ikke kan sammenliknes. Tord Asle knivet langt framme, Tore gikk alene langt bak i feltet, uten drahjelp og med sviktende motivasjon, sier Djupvik.

Tore Ruud Hofstad på sin side er selvsagt veldig glad for å få sjansen igjen.

– Det er dette som har vært målet og det jeg har trent for hele det siste året, sier 29-åringen.

– Formen er bra, og jeg føler jeg har god kompetanse på oppgaven som venter. Det er 10 og 15 kilometer skøyting som er favorittøvelsene mine. Men det synes ikke så godt fordi det er så få slike renn i løpet av sesongen.

Spisskompetanse
– Du kan si at det ble Tore Ruud Hofstads spisskompetanse som til slutt ble avgjørende, supplerer sportssjef Åge Skinstad.

– Og dessuten erfaringen. Han har tross alt hatt denne rollen en lang rekke ganger, i mesterskap så vel som i verdenscup, og har to VM-gull.

– Men det er klart vi skjønner at Gjerdalen er skuffet. Og det skal han være. Det viser bare at han har ambisjoner. Med det sterke mannskapet vi rår over, får vi et luksusproblem ved anledninger som dette. Og hvis da ingen blir skuffet over å falle utenfor, ville det vært mer bekymringsfullt, sier Djupvik og Skinstad. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere