*Nettavisen* Sport.

– Det er skammelig

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Nå får Molde en blytung oppgave i Sveits.

02.08.12 00:15

MOLDE - BASEL 0-1:

Molde gikk på et tap i mesterligaoppgjøret mot sveitsiske Basel onsdag kveld.

Etter at Davy Claude Angan ble utvist i første omgang ble det tungt for hjemmelaget.

Innbytter Jacques Zoua Daogari satte inn kampens eneste mål og sørget samtidig for at Molde vil få en ekstremt vanskelig oppgave i returkampen i Sveits.

Les også:- Heller Europaligaen enn Mesterligaen.

Ble utvist
En halv time ut i kampen gikk Aleksandar Dragovic i bakken etter en duell mot Moldes Angan. Spillet gikk først videre, men dommeren valgte etter hvert å blåse av da Basel-spilleren ble liggende. Etter en samtale med assistentdommeren gikk dommeren bort til Angan og viste frem det røde kortet.

TV-reprisen viser at Molde-spissen slo armen opp i den østerrikske forsvarspilleren i etterkant av duellen. Dermed måtte Molde avslutte oppgjøret med ti mann.

Det var Ole Gunnar Solskjær lite fornøyd med. Han raste mot sin trenerkollega på måten Basel-spilleren hadde kastet seg.

– Det er skammelig! Hadde jeg oppført meg på samme måte ville faren min aldri pratet til meg igjen, sa Solskjær på engelsk til sin trenerkollega i spillertunnelen i pausen, ifølge TV2.

Bortelaget styrte
Basel hadde ballen mest i den første omgangen og fikk sin første sjanse etter drøye ti minutter.

Gjestenes kaptein, Marco Streller, headet ned til kantspilleren Valentin Stocker som kom på et løp mot mål. Han kom seg forbi Moldes sisteforsvarer, men satte ballen til side for mål.

Sveitserne fikk et par gode sjanser til før Molde og Davy Claude Angan satte Basel-målvakt Yann Sommer på prøve. Spilleren fra Elfenbenskysten fintet et innlegg og fyrte av mot nærmeste stolpe. En overrasket Sommer får akkurat opp en arm og avverget skuddet.

Det ble ingen scoringer i den første omgangen, men ti minutter før slutt måtte Molde forsvaret gi tapt.

Jacques Zoua Daogari plukker opp en retur fra Espen Bugge Pettersen og får satt ballen enkelt i mål.

Dermed får Molde en blytung oppgave i returoppgjøret i Sveits.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.