– Doping styrer Touren

Foto: AFP/ Scanpix

Tidligere WADA-president Dick Pound tror ikke Tour de France blir kvitt dopingspøkelset – noensinne.

24.06.09 16:09

Tour de France er verdens største sykkelritt og et av verdens største idrettsarrangement. Men rittet har blitt skjemmet av den ene dopingskandalen etter den andre.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Nå nærmer årets Tour seg med stormskritt. 4. juli er Kurt Asle Arvesen, Thor Hushovd & co. i gang igjen. Men ikke uten dopingbomber også i år, ifølge tidligere WADA-president Dick Pound.

– Jeg håper hvert eneste år at vi har fått bukt med problemet, men det dukker alltid opp noe nytt, sier Pound til Ritzau.

IOC-medlemmet har gått fra å være forsiktig optimist til å være helt uten håp i forhold dopingproblemet i rittet.

– I fjor sa alle «nå er det noe helt annet, i år er det ingen doping». Så viste det seg at cera-dopet ikke gikk gjennom kontrollen, og plutselig ble mange tatt likevel, sier Pound.

I fjor ble blant andre Bernhard Kohl, Riccardo Riccò og Stefan Schumacher tatt for doping. Pound tror på dopingbomber også i år.

– Doping er en kattens lek med musen, som vil fortsette til evig tid. Når en test blir utviklet for et bestemt dopingstoff, virker det som om jakten på et nytt dopingprodukt begynner. Det stopper aldri, sier en frustrert Pound.

Årets Tour de France sykles fra lørdag 4. juli til søndag 26. juli. Sannsynligvis både med og uten doping. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.