*Nettavisen* Sport.

– En skjebnekamp for oss

Foto: PA Photos/Scanpix

Danmarks landslagssjef mener danskene ikke har råd til å tape mot Norge.

21.03.11 11:49

Oslo (ANB):– Kall det gjerne en skjebnekamp for oss, sier Danmarks landslagssjef Morten Olsen foran EM-møtet med Norge.

Mandag samlet han sitt mannskap i Helsingør for å gjennomføre de siste forberedelsene til den meget viktige EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal lørdag. Ja, så viktig at Olsen ikke nøler med å kalle den en skjebnekamp.

Ikke råd til flere tap
– Vi har simpelthen ikke råd til å tape flere kamper. Vi har tapt den ene kampen vi kan tillate oss i denne puljen, og tåler ikke flere nederlag, fastslår han overfor Berlingske Tidende, og utdyper:

– Helt umulig vil det fortsatt ikke være å nå EM-sluttspillet, selv med et nytt tap. Men med bare fem lag i puljen er det ikke så mange kamper igjen, så vi blir altfor avhengige av andres resultater om vi ikke får poeng på Ullevaal.

Danmark har tatt seks poeng i sine tre første kamper, mens Norge har full pott etter en knallåpning på kvalifiseringen med tre seirer. Det tredje laget som kniver om puljeseieren, Portugal, står bokført med sju poeng på fire kamper.

Taper ikke i Parken
Men den danske landslagssjefen legger liten vekt på at Norge er tre poeng foran. Han mener lørdagens oppgjør er en skjebnekamp like mye for nordmennene.

– Husk at Norge etter lørdagens kamp har igjen både Portugal og Danmark på bortebane, mens vi for vår del da har gjort unna bortemøtene med Portugal og Norge. Vi har tidligere vist at vi kan være på talefot med Portugal hjemme, og i Parken taper vi ikke for Norge. Det kan vi bare ikke, sett med mine øyne, sier Morten Olsen, og konkluderer:

– Følgelig er det også et enormt press på Norge foran denne kampen.

Løfte i flokk
Han synes det er helt greit at hans kollega og navnebror Egil Olsen mener Norge har et 55-45-overtak foran «den store nordiske krigen», som danske aviser nå kaller nabokrangelen.

– La bare nordmennene tro at de er favoritter, sier han.

– Vi kan fint klare å slå Norge på deres bane, så sant vi har vårt beste lag klart. Vi går selvsagt for seier, men det kan kanskje vise seg at ett poeng i Oslo vil være bra i sluttregnskapet.

Morten Olsen understreker at det i mangel av superstjerner blir viktig for det danske laget å løfte i flokk.

– Vi har et forbannet godt kollektiv, med spillere som passer godt sammen, både menneskelig og fotballmessig. Vi er slett ikke sjanseløse i Oslo, forsikrer den danske ringreven. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag