RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Er god for 9-tallet

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Asafa Powell har stor tro på Jaysuma Saydi Ndure.

– Jeg vet jo ikke hvilken form han er i. Men etter det jeg hører er den god, og da tror jeg han får fram 9-tallet. Han har i hvert fall kapasitet til det. Det er jeg helt sikker på, sier Asafa Powell til Avisenes Nyhetsbyrå.

Nappetaket mellom den 26-årige jamaicaneren og det norske stjerneskuddet blir en av de store attraksjonene under årets utgave av Bislett Games. Torsdag møttes de to toppsprinterne under det tradisjonelle jordbærpartyet i Oslo rådhus kvelden før kvelden.

Under 10 for 50. gang?
Ute var det glohett, og knallværet ser ut til å vedvare fredag. Det har ikke de to duellantene det minste imot.

– My kind of weather, sa Powell med et smil, og eks-gambier Ndure gliste bredt og nikket samtykkende.

Det er fjerde gang den tidligere verdensrekordholderen er på Oslo-besøk. 9,94 er det beste han har prestert på Bislett til nå. Nå er han klar for et jubileum. Løper han under 10 sekunder, blir det nemlig for 50. gang i sin karriere.

Selv mener han at han er god både for det og for å forbedre sin «Bislett-pers». For ei snau uke siden løp han på 9,97 under det jamaicanske mesterskapet.

VUKICEVIC: Uten respekt
OKPARAEBO: På rekordjakt

Viker unna rekordsnakk
– Da var jeg slett ikke i toppslag. Jeg føler meg i vel så god form nå, selv om skaden i venstre ankel jeg har slitt med et par måneder plager meg litt fremdeles, sa Powell, som for sjuende sesong på rad opererer på 9-tallet på friidrettens formel 1-distanse.

Der har ikke Jaysuma Saidy Ndure vært ennå. 10,01 fra Doha i fjor er fortsatt hans personlige og norske rekord. Men kanskje dette blir hans første sesong i det gode selskapet?

Selv er 25-åringen unnvikende når det temaet kommer opp. Det eneste han lover er å løpe fort – men om det blir fort nok til å bryte den magiske grensen vil han ikke snakke om.

Side om side?
– Men jeg er godt fornøyd med treningsarbeidet jeg har nedlagt i det siste, føler meg i bra form og er frisk og skadefri, sier «Jays», som uten å anstrenge seg spesielt mye løp på 10,14 under lag-EM i Bergen for snart to uker siden.

– Det så unektelig ut som han hadde mye å gå på i det løpet, og etter det har han trent veldig bra. Blant annet to kvalitetsøkter som så svært lovende ut, sier Ndures trener Benjamin Jensen til ANB.

Heller ikke han vil snakke om 9-tallet. Men at omgivelsene i hovedstaden fredag kveld vil være svært inspirerende, er det ingen tvil om. Dessuten kan nordmannen havne i banen ved siden av selveste Asafa Powell. Og det har han ikke det minste imot.

– Jeg ønsker meg bane fem. Der liker jeg meg best, sa Powell.

– Min favorittbane er firer’n, repliserte «Jays», og gliste godt på velkjent vis.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere