*Nettavisen* Sport.

– Et umenneskelig press på ham

Foto: AFP/SCANPIX

Nesten 16 år etter legenden Ayrton Sennas tragiske dødsfall gjør en ny Senna sin debut i Formel 1.

01.11.09 13:03

Den brasilianske Formel 1-legenden Ayrton Senna ble verdensmester intet mindre enn tre ganger – i 1988, 1990 og 1991. Men allerede i 1994 endte det tragisk for Senna.

Etter en dårlig start på sesongen var brasilianeren, som var inne i sin første sesong for Williams, klar for å heve seg under San Marino Grand Prix. Men det gikk aldeles galt for Senna på Imola-banen. I 300 kilometer i timen mistet han kontrollen over bilen, braste rett i en vegg. Senna ble erklært død da han ankom sykehuset. Han ble 34 år gammel, og har siden sin død – det siste dødsfallet i Formel 1 – vært hyllet som en av de største talentene i sporten noensinne.

– Umenneskelig press
Nå er det klart at en ny Senna blir å finne på startstreken i 2010. Sennas nevø, 26-årige Bruno, skal kjøre for det nyoppstartede, spanske laget Campos Meta.

– Jeg håper han er rask, for dessverre hviler det et umenneskelig stort press på ham, sier Frank Williams om unggutten før hans debut neste år. Williams, som sto for signeringen av Senna før 1994-sesongen, ble selv tiltalt, men frikjent sammen med fire andre fra Williams-laget, i etterkant av dødsfallet.

– Jeg bare håper at han lykkes. Det er ekstremt viktig for familien hans at han gjør det bra.

Bruno Senna var tidligere i fjor svært nære å signere med Honda, før laget trakk seg fra Formel 1-sirkuset, men nå får han altså kjøre for Campos Meta i stedet.

– En fantastisk mulighet
Ross Brawn, som var sentral i Honda før laget trakk seg og ble omformet til årets mestere, Brawn GP, håper også den unge brasilianeren gjør det skarpt.

– Jeg tror dette er en fantastisk mulighet for ham og ser fram til å se hvor bra han gjør det, sier Brawn.

– Det er utrolig viktig at han får det til med tanke på navnet hans. Samtidig ville det være synd om han mislykkes nettopp fordi han bærer det navnet han gjør også.

Brawn legger til at han ble svært imponert over det Bruno Senna presterte som sjåfør i Grand Prix 2, der han i 2008 ble nummer to.

– Jeg har alltid vært veldig imponert over Bruno.

Om 26-åringen klarer å følge i sin onkels fotspor gjenstår å se, men at det hviler et enormt press på unggutten er det ingen tvil om.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.