*Nettavisen* Sport.

– For enkelt å dømme Brann-straffe

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Kåre Ingebrigtsen oppgitt etter billig straffe til Brann.

26.07.09 21:55

BRANN-BODØ/GLIMT: 4–2

BERGEN (Nettavisen): Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd etter å ha fått dømt straffe imot etter bare tre minutter på Brann Stadion.

– Klart det er tøft å få en slik start, sukker han, og fortsetter:

– Vi har fått syv straffer dømt mot oss, men ingen for oss denne sesongen. Det kan virke som det er litt for enkelt å dømme straffe i Bergen – Brann han jo blitt idømt flest straffer av alle tippeligalagene, sier han. Så skynder han seg å legge til:

– Men det er ikke dommerens skyld at vi taper i dag.

Det var etter et innlegg fra Hassan El Fakiri at det oppsto litt klabb og babb inne i Glimts straffefelt. Petter Vaagan Moen bommet regelrett på ballen og falt. I forsøket på å reise seg ble han dyttet over ende av Anders Konradsen, og dommer Dag Vidar Hafsås blåser straffe, noe som på Nettavisens utsendte virket noe strengt.

Se her for utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Olafur Örn Bjarnason satte ballen sikkert i mål fra 11-meteren.

Heller ikke uheldige Anders Konradsen var fornøyd med dommeren:

– Det er jo helt utrolig! Det oppstår litt klabb og babb, og så faller Brann-spilleren. Da blir det tungt for oss når vi får en slik start.

Brann-trener Steinar Nilsen synes ikke straffen virket så urimelig:

– Helt OK fra der jeg satt, nøyer han seg med.

Glimt best i 1. omgang
Som så mange ganger før denne sesongen, imponerte hjemmelaget ingen den første omgangen. Bodø/Glimt var fullt på høyde med Brann og vel så det, og det var ikke urettferdig at Thiago Martins headet inn 1–1 etter at Håkon Opdal nok en gang tabbet seg ut i Brann-målet.

Innlegget fra Trond Fredrik Ludvigsen glapp ut av klypen hans og Martins stupte ballen i det tomme målet.

Nordlendingene fortsatte å holde på ballen, og det var i mot spillets gang da Rodolph Austin stanget inn Erik Huseklepps perfekte innlegg til stillingen 2–1.

I 2. omgang var Brann mye bedre, og inspirert av en Erik Huseklepp i toppform produserte de sjanse på sjanse. Huseklepp og Petter Vaagan Moen noterte seg for hvert sitt mål etter flotte angrep. To minutter på overtid smalt innbytter Stig Johansen et frispark via en medspiller og i mål, og fastsatte resultatet til 4–2.

Steinar Nilsen var fornøyd med tre poeng, men synes disiplene hans har mye mer å gå på:

– 1. omgang var årsverste, rett og slett. Vi slurver i pasningsspillet, faller altfor lavt, og tvinger ballfører til å lete etter pasningsalternativ, sier han til Nettavisen.

– 2. omgang, derimot, er noe av det bedre jeg har sett oss i år. Bevegelsene sitter, vi produserer masse sjanser og scorer mål. Det er utrolig tilfredsstillende å innfri i en kamp alle sier du skal vinne, smiler han.

– Hadde fortjent poeng
Kåre Ingebrigtsen syntes Bodø/Glimt hadde fortjent bedre:

– Vi var klart best før pause, og fullt på høyde med Brann i andre. Men vi er for ineffektive foran begge målene, og da går det som så ofte før denne sesongen, vi taper, sier han til Nettavisen.

Bodø/Glimt ligger nå nest sist med sine 17 poeng, mens Brann ligger på femte med 29 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.