RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Frykter ikke Abramovitsj

Foto: AFP/Scanpix
Oslo (ANB): Frank Rijkaard vurderer jobben som manager i Chelsea, til tross for de voldsomme forventningene som stilles fra klubbens eier Roman Abramovitsj.

Chelseas mektige klubbeier har nemlig i løpet av et drøyt år hatt tre managere innom klubben. Med store ambisjoner for klubben setter han nå skyhøye forventninger til enda en trener. Abramovitsj har satt ligatrofeet og mesterligaen øverst på ønskelista, og når klubbeieren nå skal hente inn en ny toppmanager til klubben, forventer han suksess.

Det skremmer ikke Frank Rijkaard.

England frister
Den tidligere nederlandske landslagsstjernen fikk sparken som Barcelona-trener etter sist sesong, og har holdt seg unna trenerbenken siden da.

Nå er han en av de heteste kandidatene som manager i Chelsea, etter at Luiz Felipe Scolari ble sagt opp som trener mandag.

Frank Rjikaards agent Perry Overeem uttalte onsdag at om Chelsea tar kontakt, vil Rjikaard definitivt lytte.

– Frank er en stor tilhenger av Premier League, så han er absolutt interessert i en Premier League-jobb, sier Overeem til Sky Sports.

– Han vurderer alle jobbtilbud fra de store klubbene i Europa, og selvfølgelig er Chelsea og Premier League en av disse.

Vil bli lenge
Fire managere har vært innom Chelsea siden Roman Abramovitsj kom til klubben sommeren 2003, men Overeem insisterer på at utfordringene på Stamford Bridge ikke er for store for Frank Rijkaard.

– Selvfølgelig er dette ingen enkel oppgave, og Frank trenger tid på å vurdere muligheten, men han frykter ikke Chelseas dårlige statistikker, fortsetter Overreem.

– Han kommer til å tenke på seg selv som en av kandidatene til å bli i klubben lenger enn hva de tidligere trenerne har klart.

– Alt avhenger jo av Chelseas planer. Men vi tenker langt fram, ikke bare for en eller halvannen sesong, understreker han.

Flere kandidater
Rjikaards landsmann Guus Hiddink har også blitt koblet til jobben som ny Chelsea-trener, og Hiddinks agent har åpnet for samtaler med Abramovitsj.

Guus Hiddinks rolle som trener for det russiske landslaget, har ført til en god relasjon mellom Hiddink og Abramovitsj.

– Guus og Mr. Abramovitsj kommer til å snakke sammen, men Guus er fokusert på jobben i Russland, og han ser fram til å spille VM-kvalifisering med det russiske landslaget, sa Hiddinks agent til BBC Radio Four.

Mandag kveld bekreftet Hiddink at han ennå ikke hadde hørt fra Chelsea.

– Akkurat nå forbereder Guus middag med troppen, og han ønsker ikke å fokusere på hva folk snakker om, eller hva bookmakerne spår, uttalte agenten.

– Jeg har hørt om Scolaris avgang, men vi har ikke hørt noe fra Chelsea. Og som dere vet, jeg kommenterer aldri rykter – det er meningsløst.

AC Milans trener Carlo Ancelotti og tidligere Inter Milan-sjef Roberto Mancini kobles også til Chelsea-jobben. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere