*Nettavisen* Sport.

– Gi meg, hvorfor skal jeg det?

Foto: AFP PHOTO DDP/ ROBERT MICHAEL GERMANY OUT

Martin Schmitt satser på enda et OL.

29.10.12 12:53

Mange tyskere mener hoppveteranen Martin Schmitt bør legge opp. Selv satser han på enda et OL.

– Gi meg, hvorfor skal jeg det? Hoppsporten har alltid vært veldig morsom for meg og er det fortsatt. Det er derfor jeg fremdeles holder på, sier Schmitt til den tyske avisen Suedkurier.

29. januar fyller han 35 år, men har ingen planer om å gi seg. Det til tross for at han de siste årene har måttet tåle mye misnøye fra et kravstort tysk publikum på grunn av mange middelmådige og svake resultater. Den falmende stjernen har på ingen måte klart å leve opp til forventningene fra publikum og media om å bli den frontfiguren i tysk hoppsport han en gang var.

Kneskade ødela
Det begynner å bli en god stund siden. Schmitts glansperiode var de fire sesongene 1999-2002. Da tok han i alt 28 verdenscupseirer – de to første for øvrig på Lillehammer i november 1998. Bare fem hoppere kan vise til flere.

De to første av disse vintrene tok han også sammenlagtseieren i verdenscupen. Både i 1999 og 2001 ble han verdensmester i stor bakke.

Men en kneskade i 2002 ødela mye for tyskeren, som aldri har klart å komme skikkelig tilbake til gamle høyder etter det avbrekket. Siden har han bare sporadisk hevdet seg i toppen, som for eksempel da han tok VM-sølv i stor bakke i Liberec i 2009. Lagsølv både i OL 2010 og VM 2011 var også hyggelige oppturer etter årevis med mye motgang.

Vil bli trener
Kommende vinter tar han mål av seg til å være med i sitt åttende VM, og påfølgende sesong sitt femte OL. Men da er det trolig slutt. Som aktiv.

For Martin Schmitt akter fortsatt å bli i hoppsporten. Nylig tok han fatt på en trenerutdannelse ved en høgskole i Köln.

– Den varer til i september 2015. Men bare fire dager i måneden på skolebenken i Köln, resten studier på egen hånd og seminarer. Derfor har jeg fortsatt god tid til å trene for å holde meg i toppen, sier Martin Schmitt. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.