*Nettavisen* Sport.

-Gullhåpet lever

Foto: Knut Falch (Scanpix)

Storhamar vant den vanskelige bortekampen mot Stavanger, og fikk en hjelpende hånd av Frisk i torsdagens hockeyrunde.

26.01.07 16:33

(STAVANGER–STORHAMAR 3-6, VIF-FRISK 6-7 e.s.d)

- En svært viktig seier for oss, sa en fornøyd Petter Thoresen til Nettavisen da den 40. runden av Get-ligaen var overstått.

Disiplinerte drager
Storhamar-treneren fikk se dragene vinne den vanskelige bortekampen mot Stavanger, og med det trygge andreplassen på tabellen. Perioderesultatene i Stavanger Ishall ble 1-3, 0-1, 2-2.

- Vi spiller utrolig disiplinert og med stor offervilje i dag, oppsummerer Thoresen.

- Stavanger presser oss i perioder, men to strålende målvakter redder oss når forsvaret glipper. Vi gjør hverandre gode i denne kampen.

Gjestene fra Hamar var det klart beste laget i tre kvarter av torsdagens oppgjør, og ledet hele 5-1 etter scoringer av Pål Johnsen (2), Greg Barber, Mathias Livf og Eirik Berg Skadsdammen. Stavanger reduserte til 1-2 ved Snorre Hallem i første periode, men fant ikke nettmaskene igjen før det i praksis var for sent. Henric Höglund og Fredrik Sundin kuttet ned dragenes forsprang til 3-5, men kom aldri nærmere Petter Thoresens gutter. Eirik Berg Skadsdammen fikk gleden av å sette inn kampens siste mål helt på tampen.

Stavanger ristet av
Petter Thoresen presiserer at det er mange poeng igjen å spille om i Get-ligaen, og tar ikke et eventuelt sølv på forskudd. Storhamar-treneren innrømmer dog at seieren i dag ga en behagelig luke ned til Oilers. Det skiller ti poeng mellom 2. og 3. plass i eliteserien.

- Vi tar en kamp om gangen, og Sparta på søndag blir en tøff kamp. Men vi er svært glade for seieren i kveld, sier Thoresen.

Gullhåpet lever
Men Storhamar trenger ikke se nedover på tabellen i Get-ligaen. En hjelpende hånd fra Frisk Asker lagde nemlig ny spenning om seriegullet i norsk hockey. Vålerenga snudde 1-4 til 5-4 mot Frisk på Jordal Amfi, men tigrene fra Asker kom tilbake og tok ledelsen igjen med 5-6. Mathias Trygg berget sudden death for vertene, men i forlegningen trakk gjestene det lengste strået og vant kampen 6-7.

Nettavisen kunne overbringe beskjeden om Vålerengas poengtap til Storhamar-treneren, men Thoresen tok nyheten med knusende ro.

- Vi følte at gullhåpet levde også etter tapet mot Vålerenga sist, sier dragons-sjefen til Nettavisen.

- Men det er klart at nå som det bare skiller tre poeng, kan alt skje.

Storhamar tar imot Vålerenga i Hamar OL-Amfi 4. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.