RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/ Scanpix

– Han var en tullebukk

Sist oppdatert:
Danmarks landslagsmålvakt Thomas Sørensen er nådeløs mot dommer Herbert Fandel.

Tyske Fandel var mannen som valgte å avbryte skandalekampen mellom Danmark og Sverige i Parken for to år siden – etter at han ble angrepet av en full tilskuer i sluttminuttene.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Danmark hadde snudd 0-3 til 3-3 – før Christian Poulsen forærte Sverige straffespark ved å gi svenske Markus Rosenberg et velrettet slag i magen. I sekundene etterpå tok tilskueren seg inn på banen og angrep Fandel.

Tyskeren svarte med å sende lagene i garderoben – og kampen ble aldri satt i gang igjen. Den avgjørelsen har ikke danskenes keeper Thomas Sørensen mye til overs for.

– Hadde bestemt seg
– Dommeren var en tullebukk. Jeg skulle gjerne ha fullført kampen. Vi hadde komet tilbake fra 0-3, og det er jo ikke sikkert de hadde scoret på straffesparket heller, sier han til Ekstrabladet.

Sørensen, som til daglig tjener til livets opphold i engelske Stoke, gjorde forsøk på å overtale kamplederen til å fullføre kampen.

– Men han (Fandel) hadde tydeligvis bestemt seg. Vi klarte ikke komme i kontakt med han, og han ville ikke ha fortsatt kampen om det hadde stått 3000 politibetjenter bak målet, sier 33-åringen.

Dermed måtte Sørensen innse at Sverige ble tilkjent seieren med 3-0 – hvilket knuste danskenes håp om spill i EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike.

Mange minner
Lørdag er det igjen duket for skjebnekamp i Parken i København. Det vekker minner til live. Danmarks sisteskanse gleder seg.

– Jeg tror det er femte eller sjette gang jeg er med på å spille mot Sverige. Det gjør naturligvis kampen unik, sier Sørensen – som må legge vekk vennskapet til tidligere Aston Villa-kompis Olof Mellberg lørdag kveld.

– Det blir hyggelig å hilse på ham igjen og gi han en klem i tunnelen, men når vi løper ut på banen er vi fiender i to timer, sier 33-åringen.

Gladbeskjed
I den svenske leiren gleder man seg også til kamp, og onsdag kom gladbeskjeden om at Johan Elmander likevel kan rekke å bli skadefri til kamp. Landslagssjef Lars Lagerbäck hasteinnkalte Bolton-proffen til troppen – hvilket Thomas Sørensen liker dårlig.

– Han er alltid irriterende for et forsvar. Jeg vil helst at han ikke er på banen, sier han.

Og det ønsket kan fortsatt bli oppfylt. Ifølge Aftonbladet kan Danmark-kampen komme for tidlig for Elmander, som trolig ikke slutter seg til den svenske troppen før fredag. England-proffen kan i beste fall spille rollen som joker mot slutten av kampen. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere