*Nettavisen* Sport.

– Ikke friskmeldt

Foto: Knut Falch/Scanpix

Stabæk rundspilte Sandefjord, men verken Daniel Nannskog eller Jan Jönsson var beroliget etter kampen.

16.05.09 21:55

TELENOR ARENA (Nettavisen): Det var et Stabæk av 2008-merke hjemmepublikum var vitne til lørdag kveld. De regjerende mestrene hadde høyt balltempo, stor pasningssikkerhet, aggressivitet og – etter hvert – selvtillit. Målene rant inn og kunne blitt mange flere. Og endelig fikk Stabæk den første trepoengeren på Telenor Arena.

– Jeg merket det allerede i garderoben i dag. Vi skulle vinne og alle viste en enorm vilje til å vinne. Vi gikk ut med en god følelse og fikk spillet til å sitte fra begynnelsen, sier Nannskog (35) til Nettavisen.

Allerede etter seks minutter satt den første i nota bak Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen. Og selv om Marciano utlignet like etter, skapte Stabæk sjanser omtrent i hvert eneste angrep som fulgte. Bare de siste 20 minuttene slapp hjemmelaget trykket, og da ledet de 4-1 og hadde 12-1 i målsjanser.

– Det begynner å ligne på noe. Og det skal bli enda bedre når spillerne begynner å kjenne hverandre bedre, sier Nannskog.

– Vil bli bra
For på ett punkt er veteranen Nannskog tydelig. Selv om Stabæk endelig spilte som et mesterlag igjen, er det et stykke igjen til 2008-standard.

– Det tar tid å bli kjent med nye spillere og finne kombinasjonene. Vi er ikke friskmeldt, men jeg har sagt det hele tiden: Gi oss litt mer tid, så blir dette bra. Vi har mye å rette på før det blir smack, smack, smack igjen, sier han, og presiserer:

– Dette var bra for oss, men det er viktig at vi ikke blir fornøyde nå. Vi må skjerpe oss framover.

Han får støtte av trener Jan Jönsson, som mener at det egentlig ikke er stor forskjell fra de siste kampene – der Stabæk har avgitt poeng.

– Hvis du ser bak resultatene, har det vært mye bra. Vi har hatt tverrligger, stolpe ut og miss alene med keeper. Det har vært mye bra, men for mye nesten. I dag fikk vi utløsning. Jeg har vært fornøyd med spillernes innstilling hele tiden, sier Jönsson.

Rollebytte for Berglund
Noen tydelige endringer i Stabæk-laget var det likevel. Jönsson valgte å gi 17 år gamle Vegard Eggen Hedenstad tillit fra start på venstreback, mens en annen 17-åring, Jørgen Skjelvik, fikk sin tippeligadebut som innbytter.

Og på topp hadde Nannskog og Fredrik Berglund byttet roller. Nannskog fikk ”Veigar Páll Gunnarsson-rollen” som tilrettelegger i mellomrommet.

– Vi har trent de siste dagene på at Daniel skal flikke meg gjennom, mens jeg skal lure i bakrom. Det fungerte bra, synes jeg, sier Berglund til Nettavisen.

Etter flere store målsjanser, scoret svensken sitt første Stabæk-mål. Men med litt tur (og bedre ferdigheter) hadde han scoret tre til. 30-åringen var alene med keeper hele fire ganger, men scoret kun den ene gangen.

– Fredrik skulle hatt flere mål, det vet han selv. Men det viktige er at han fikk sitt første. Han vil spille med lavere skuldre framover, sier Jönsson.

Som heller ikke mener at Stabæk er friskmeldt:

– Vi har kun ti poeng på ni kamper og møter Viking borte neste gang. Det blir en annen kamp og vi må vise oss fra en enda bedre side.

PS! Selv om Stabæk knuste Sandefjord er de fremdeles fem poeng og seks plasser BAK Patrick Walkers menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag