*Nettavisen* Sport.

– Jeg er i mitt livs form

– Jeg er i mitt livs form, sier Henrik Ingebrigtsen (23) foran 1500-meterkvalifiseringen i friidretts-EM senere fredag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Det sier Henrik Ingebrigtsen (23) foran 1500-meterkvalifiseringen i friidretts-EM senere fredag.

Rogalendingen er Norges suverent største medaljehåp i mesterskapet.

Mens mange norske utøvere har bommet på formen til mesterskapet, mener EM-vinneren på distansen fra to år siden i Finland at han har funnet resepten som fungerer for ham.

– Og det er å konkurrere meg i form. Flere har brukt den måten å gjøre det på før også. Mange baneøkter etter Bislett Games har bare gjort meg bedre og bedre. Sett i lys av mesterskap er det greit å løpe fortere og fortere utover i sesongen, sier Ingebrigtsen.

Løpsopplegget

Fredag løper Henrik Ingebrigtsen i det første kvalifiseringsheatet. Lillebror Filip løper i det andre kvalifiseringsheatet like etterpå.

Henrik tror at det holder å løpe et sted mellom 3.42 og 3.48 minutter for å nå finalen. Med 3.31.46 (norsk rekord) er det ingen som har løpt fortere enn ham i Europa i år.

– Hvilket løpsopplegg ser du for deg under kvalifiseringen?

– Det er to muligheter:

1) En av de dårligste i heatet går opp og drar opp farten.

2) De gode går opp og roer ned farten til de siste 600 meterne, og så øker de farten gradvis inn til mål. Det er stort sett det som skjer.

– Hva foretrekker du?

– For min del har det ingenting å si. Så lenge folk oppfører seg, går det fint.

Bror om bror

– Hva tror du om lillebror?

– Han har sett bra ut på trening den siste måneden. Hvis han springer smart og har dagen, så har han mulighet til å komme til finalen. Da kan alt skje.

– Hvordan vil det bli eventuelt å møte ham?

– På startstrek er han en helt vanlig konkurrent. Det er ikke mye hensyn jeg kan ta til ham. Det blir vel først i finalen at det blir et tema i så fall. Det kan være at han kan overraske litt på samme måte som jeg gjorde for to år siden. Han har løpt bedre på trening enn i konkurranser den siste tiden.

Kvalifiseringen på 1500 meter starter 11.50. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.