RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg så vel ikke helt at det skulle komme

Foto: Heikki Saukkomaa / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Positiv Løseth-start tross skuffende finaleomgang.

Nina Løseth jublet over å ha sikret en plass i finaleomgangen for første gang i Sölden, men var ikke like fornøyd etter at rennet var over.

Den flotte 16.-plassen hun hadde etter første omgang ble til 26.-plass til slutt. Hun hadde den 23. beste tiden i finaleomgangen, og var 3,68 sekunder bak sveitsiske Lara Gut som ledet etter første omgang og holdt ledelsen gjennom finaleomgangen.

– Kanskje ble kjøringen min litt for pen i denne annenomgangen. Jeg følte meg veldig bra, og når følelsen er slik, er det ofte et tegn på at det ikke går fort nok. Jeg hadde nemlig ikke den følelsen i den første omgangen, og da gikk det jo mye bedre, slo Nina Løseth fast overfor NTB.

Hun fortalte også at hun var mye mer nervøs før den første omgangen enn da hun sto på start og skulle kjøre selve finalen.

Men for henne ble sesongåpningen godkjent. Hun var den eneste av de tre norske som fikk kjøre finaleomgangen etter at både Ragnhild Mowinckel og Lotte Smiseth Sejersted ikke kom inn blant de 30 beste.

– Jeg må ta med meg det positive etter denne sesongstarten, og jeg vil vel si at dette har vært en godkjent åpning for meg. Det er tross alt første gangen jeg kvalifiserer meg til finaleomgangen her i den andre starten min.

– Kjøringen i denne finaleomgangen var ikke optimal. Det må jeg innrømme, men jeg vil ikke kalle det noen nedtur heller. Det jeg presterte her er helt klart noe jeg kan ta med meg videre til neste renn, sa Nina Løseth.

Hun overrasket seg selv med en flott plassering og veldig god tid i den første omgangen.

– Jeg så vel ikke helt at det skulle komme, og ja, jeg var overrasket over det jeg fikk til i den første omgangen, for jeg synes ikke jeg gjorde noe perfekt løp, men jeg var fornøyd med starten. Der hadde jeg klaff, og det er nettopp starten som har vært et problem for meg tidligere, sa hun.

Også i den andre omgangen var hun bra på toppen, men tapte så å si alt i mellompartiet. Heller ikke kjøringen i det flate partiet inn mot mål var bra nok.

– Kanskje ble jeg litt for feig i mellompartiet i denne finaleomgangen. Jeg ble stående litt for oppreist, og må nok også jobbe med å bli bedre i flate partier som det er på slutten av løypa her i Sölden, mente Løseth etter rennet.

– Som storslalåmrenn betraktet er dette et skritt i riktig retning, slo hun fast overfor NTB.

Nå ser hun fram mot neste stopp i verdenscupen. Det blir slalåmrennet i finske Levi midt i november, og hun la ikke skjul på at hun kommer til å ha med mye selvtillit dit etter den godkjente storslalåmstarten lørdag.

– Nå kommer jeg til å jobbe mye med slalåm i tiden som kommer, og når jeg stiller i Levi kommer nok målsettingen til å være høyere enn den var før dette rennet. Likevel har det gitt litt ekstra selvtillit det som har skjedd her, og forutsetningene for et godt resultat i Levi er mye bedre enn hva tilfellet var her, for i slalåm har jeg et mye bedre startnummer, sa Nina Løseth.

Hun reddet den norske æren i sesongåpningen i storslalåm med 26.-plassen sin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere