RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Katastrofalt dårlig

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lillestrøm-trener Frode Grodås var ikke nådig etter tapet: – Dette er den dårligste prestasjonen av laget jeg kan huske.

VÅLERENGA – LILLESTRØM 3-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Grodås, som ledet laget ettersom Erland Johnsen var henvist til tribunen med karantene, rev seg i håret av lagets innsats – særlig i førsteomgang. Han mener LSK hadde kjempeflaks som gikk til pause med 0-0.

– De første 20 minuttene var katastrofalt dårlig. Sånn kan det ikke være. Etter en rimelig bra periode de siste kampene, var dette et langt steg tilbake, sier Grodås til Nettavisen.

LES OGSÅ: Moas tunge fortid

DEBATT: Var det et skudd?
DEBATT: «Hva gjorde Sundgot på egen banehalvdel?»

Rundspilt
At Vålerenga ikke ledet med både to og tre mål til pause, var nesten utrolig. Morten Berre skjøt på innsiden av stolpen, Daniel Fredheim Holm skjøt rett på keeper fra fem meter, en Berre-nikk ble reddet på streken og Bengt Sæternes nikket utenfor et åpent mål.

Se høydepunktene her:

268889

– Dette er kjempetungt. Jeg er kjempeskuffet. Vi hadde ingen samhandling og tapte helt fortjent. Vi skal være et vondt lag å spille mot, men i dag var vi pusekatter og ikke tigre, sier Grodås.

LSK var faktisk hakket bedre i annenomgang, men da var VIF til gjengjeld mye mer effektive foran mål. Anført av Moa, som tvang fram et Steinar Pedersen-selvmål før han på egen hånd gjorde 2-0, fikk LSK to kjappe i fleisen rett etter pause.

LSK-veteranen Arild Sundgot sier at han sjelden har sett LSK-laget så tamme.

– Forferdelig dårlig. Fortsetter vi sånn rykker vi ned, men heldigvis har vi skjebnen i vår egne hender.

Raste mot dommeren
Sundgot trodde likevel han hadde fått LSK tilbake i kampen etter 70 minutter, da han styrte et innlegg fra høyre i mål. Men assistentdommeren vinket og dommer Per Ivar Staberg annullerte for offside i stedet for 2-2.

– Aldri i verden om jeg var i offside. Jeg tror han vinket på Oliver (Occean, som ikke var med i spillet), men jeg var definitivt ikke i offside. Det skulle vært mål, og da hadde det blitt en annen kamp på slutten, sier han.

Selv om gultrøyene virket passive, avviser Sundgot at laget manglet mental tenning før kampstart.

(saken fortsetter)

– Vi gikk ut for å vinne og var der vi skulle være, sier han.

– Inngangen til kampen var som den skulle. Men hvorfor vi ikke presterte? Nei, hadde jeg visst det hadde alt vært enklere, sier Grodås, som byttet Sundgot inn for Magnus Myklebust allerede etter 35 minutter.

– Vi trengte mer duellstyrke, forklarer han.

Nedrykk ikke tema
Nå kan LSK plutselig spille ren nedrykksfinale borte mot Aalesund i siste serierunde dersom den nåværende tabellsituasjonen holder seg. LSK har tre poengs forsprang på Aalesund, og har Rosenborg i neste runde.

– Vi har en enorm jobb å gjøre. Nå skal vi samle oss, lære av feilene fra i dag og slå Rosenborg på Åråsen neste helg, sier Grodås, som rykket ned med HamKam for to år siden.

– Vi har tre poeng å gå på, og slår vi Rosenborg er vi sikre. Det skal vi gjøre, sier Sundgot.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Er du Norges beste manager?
Prøv nettavisen.managerleague.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere