RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Lokkes med Rush-hyllest

Foto: Dag Langerød/Mediehuset Nettavisen
Sigurd Rushfeldts tilstedeværelse gjør Johan Oremo til en utmerket signering for Tromsø, mener keeper Marcus Sahlman.

Johan Oremo er på prøvespill i Tromsø om dagen. 25-åringen kommer fra Djurgården, men har slitt med skader de siste sesongene. 45 kamper har det blitt på tre sesonger i Stockholm-klubben.

Nylig bestemte likevel TIL-trener Per-Mathias Høgmo seg for å se nærmere på spissen, og keeper Marcus Sahlman tror en overgang til Tromsø kan være nær sagt perfekt for landsmannen.

Rushfeldt-oppgave
– Skal jeg være ærlig, så har vi gjort liknende signeringer tidligere, sier Sahlman til fotbolldirekt.se – og peker på at Morten Moldskred ble hentet skadet til Tromsø i 2006. På Alfheim ble det fart på karrieren.

– I år lånte vi Mostafa Abdellaoue, som ikke hadde fått det til å løsne i Vålerenga. Han ble jo toppscorer i Tippeligaen, sier svensken videre.

Sahlman ser også en annen og viktig grunn til at Johan Oremo kan bli en suksess i Ishavsbyen: Sigurd Rushfeldt.

Tidenes toppscorer i norsk fotball vier seg denne sesongen på heltid til treneroppgaver i klubben.

– Han er utrolig flink til å utvikle angrepsspillere og er helt fantastisk god inne i boksen. Der har han mye å lære bort, og Oremo har alle forutsetninger for å utvikles under han, sier Sahlman.

Ble årets nykommer
Tromsø-keeperen understreker samtidig at han ikke vet altfor mye om hva den potensielle Tromsø-signeringen har gjort de siste årene.

– Det jeg vet er at han var veldig bra i Gefle, men etter at han gikk til Djurgården har jeg ikke hørt så mye. Jeg har skjønt at han har vært mye skadet og hatt det tungt, sier 26-åringen.

Johan Oremo gjorde 11 mål for Gefle i Allsvenskan i 2007 – og ble kåret til årets nykommer på idrettsgallaen i hjemlandet. Samme år fikk han sin debut på det svenske landslaget. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere