*Nettavisen* Sport.

– Mange har vist interesse

Foto: AP/Scanpix

Flere NHL-klubber snuser på Ole-Kristian Tollefsen.

30.06.09 15:32

Tirsdag ble det klart at Columbus Blue Jackets ikke tilbyr den norske hardhausen på 25 år en ny kontrakt.

LES MER: Først bryllup - så vraking

Men Ole-Kristian Tollefsen frykter ikke at NHL-karrieren skal være over, til tross for at han sliter med en alvorlig kneskade og ikke er spilleklar før om tre-fire måneder.

Ned i lønn
– Jeg har visst dette lenge. Vi hadde et møte etter sesongen, hvor jeg fortalte at jeg kunne være interessert i å skifte beite. Columbus forsøkte å trade meg, og mange lag viste interesse, men Columbus fikk ingen tilbud som interesserte dem, forteller Ole-Kristian Tollefsen til Nettavisen.

Han tjente 750.000 dollar forrige sesong, og i henhold til arbeidsavtalen mellom ligaen og spillerforeningen måtte Columbus ha økt lønnen hans til minst 787.500 dollar for å beholde rettighetene til nordmannen. Nå som han er såkalt "free agent" kan han skrive under for andre klubber for et mindre beløp.

I dagens NHL-hverdag, hvor lønnstaket spiller en sentral rolle i klubbenes valg, er det faktisk en fordel for Tollefsen.

– Ja, jeg tipper at jeg kanskje må ned i rundt 600-700.000 dollar i årslønn, men det driter jeg i, for å si det sånn. Det er ikke derfor jeg spiller, slår Tollefsen fast.

Optimistiske agenter
Hans knallharde og kompromissløse spillestil vil forhåpentligvis lokke de samme klubbene som viste interesse i samtalene med Columbus, tilbake til forhandlingsbordet nå.

– Vi får se om de fortsatt er interesserte. Agentene mine er fast bestemte på at det ordner seg. De har stor tro på at det kommer til å skje noe, sier Tollefsen til Nettavisen.

Overgangsvinduet åpner 1. juli, men det er som regel de største stjernene som er i fokus de første dagene. 25-åringen ser derfor ikke bort ifra at han rekker å komme tilbake fra bryllupsreisen til Sør-Frankrike før hans neste klubb er klar.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag