*Nettavisen* Sport.

– Mario kan innhente United

Foto: AFP/Giuseppe Cacace

Zlatan Ibrahimovic gir gjerne Manchester City-manager Roberto Mancini gode råd.

03.01.13 10:30

Svensken følger tittelkampen i England fra Paris – og har naturligvis merket seg at Manchester United er i ferd med å rykke fra byrival City. Zlatan tror imidlertid ikke at gullkampen er avgjort – og mener den regjerende ligamesteren har et ess i ermet.

Klassespiller
Paris St. Germain-måltyven mener nemlig bestemt at Mario Balotelli er Manchester Citys beste alternativ på topp.

– Manchester City er allerede langt bak Manchester United i Premier League, men hvis en spiller kan forsvare tittelen for dem, er det Mario. Blant aller klassespillerne City har, vil jeg si at Mario er den beste, sier svensken til den britiske storavisen Daily Mail.

– Han er en helt spesiell spiller og et spesielt talent. Når Mario spiller som bare han kan, vil det bli smertefullt for enhver klubb, tilføyer han.

Stor sans for Mario
Det hører med til historien at Zlatan Ibrahimovic og Balotelli kjenner hverandre godt fra tidligere. Fra 2007 til 2009 var de to spissmakkere i italienske Inter Milan, og utgjorde en målfarlig angrepsduo.

I 2008/2009-sesongen gjorde de to til sammen 33 mål – på veien mot ligagullet.

Den svenske delen av det tidligere tospannet innrømmer gjerne at han har enormt stor sans for Balotelli. Derfor ber han City-manager Mancini om å bevare tålmodigheten med sin uslepne diamant.

– Selv om han ikke alltid er den letteste spilleren å styre for en manager, er det bare å snakke med noen av hans tidligere trenere, som Jose Mourinho. De vil fortelle at når du jobber med Mario, smiler du alltid, sier Ibrahimovic til Daily Mail.

Raske avgjørelser
Verken Zlatan selv eller Balotelli er ukjent med å havne i kontroversielle situasjoner. Sistnevnte har skapt utallige overskrifter – mange av dem av utenomsportslig art – i sin tid i England.

Ibrahimovic innser at kompisen skaper en del støy, men forsvarer væremåten.

– Jeg prøvde å hjelpe Mario, for det er riktig at han noen ganger tar raske avgjørelser, men det er personligheten hans, sier svensken.

– Roberto vet det samme som meg, at måten å få mest ut av Mario er å elske ham. Det responderer han best på, og får de Mario til å spille på sitt beste, har Manchester City en stor sjanse, avslutter han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.