*Nettavisen* Sport.

... men her frykter de ikke snøen

Foto: Vikersund.no

Mens fotball-Norge ber til værgudene om bedre tider, jubler de i Vikersund.

03.03.09 08:23

Om knappe to uker er det duket for en norsk idrettshelg av dimensjoner. Da er det verdenscup i skiflyging, kombinert og langrenn på norsk jord. I tillegg sparkes tippeligasesongen i gang.

Fotballfolket har sett med bekymring på snøen som har falt, og fortsatt faller, i deler av landet, og informasjonssjef i Lyn, Joachim W. Andersen, fleipet overfor Nettavisen med at de kanskje kunne arrangere hopprenn i Bendit-svingen i pausen.

Les også:13 dager til avspark

- Eller så kan de ta med hoppskiene til Vikersund, humrer Geir Holen, pressetalsmann for verdenscuparrangørene i Vikersund.

I Vikersund skal nemlig både hopperne og kombinertløperne til pers, og der jubler de over snøen, som har gitt strålende forhold.

- Vi klager definitivt ikke. Vi er sjeleglade for all snøen som har kommet. Det er supre forhold i bakken nå, og vi regner med det holder seg slik.

I Vikersund trengs det snø i bøtter og spann, og i tillegg til den som moder natur har bidratt med, har arrangørene produsert flere tusen kubikkmeter med kunstsnø.

Dermed er det duket for en vinterlig festhelg når verdenseliten i skiflyging og kombinert, anført av en Magnus Moan på jakt etter sammenlagtseieren i kombinertverdenscupen, inntar Vikersund.

- Vi håper på at 30.000 tar seg turen i løpet av helgen 13. - 15. mars.

- Du er ikke redd for at den tidlige fotballstarten kan stjele publikum?

- Absolutt ikke. Jeg tror dette blir tidenes sportshelg, med både vintersport og fotball.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.