-Misset med laguttaket

Mons Ivar Mjelde sier selvransakende at han ikke tok ut en bra nok førsteellever. Det kostet Brann to viktige gullpoeng mot Stabæk.

07.05.06 22:59

Fra forrige oppgjør mot Molde gjorde Mjelde tre forandringer på startelleveren. Christian Kalvenes kom inn for en redusert Erlend Hanstveit, men der Brann-treneren i forkant av kampen vurderte feil var å ta ut sliteren Helge Haugen. I stedet startet Huseklepp på høyrekant og Miller tok plass sentralt på midten. Å ta ut Haugen mener Mjelde selv var feilvurderingen.

– Jeg skal være den første til å si at jeg ikke tok ut et bra nok lag. Det var ikke nok balanse mellom lagdelene og det skapte mye usikkerhet. Stabæk fikk blant annet stå helt uforstyrret på midtbanen. Feilen var ikke å ta med Helge Haugen fra start. Han ville vært en naturlig stabilisator, sier Mjelde.

- Mye bedre med Haugen
Også Kristjan Örn Sigurdsson la godt merke til at Haugen ikke var på banen før pause.

- Da hadde vi ikke nok press fra midtbanen. Helge gjør helt klart en viktig jobb når han kommer innpå. Han rydder opp i området fremfor oss og hindrer at Stabæk får like store rom som før pause, sier Sigurdsson til iBergen.no.

Usikker backrekke
I den bakre fireren var usikkerheten også synlig i dag. Forsvaret har vært Branns beste lagdel så langt i sesongen, men det var lite som tydet på det mot Stabæk. Kristjan Sigurdsson klarte seg stort sett bra sammen med landsmann Olafur Bjarnason. Men backene Bjørn Dahl og Christian Kalvenes viste ved enkelte anledninger tydelige tegn til usikkerhet.

– Backrekken har så langt vært den beste lagdelen, men det ble ikke vist like stor trygghet mot Stabæk. At forsvaret og midtbanen ikke var dynamiske gjorde at usikkerheten bredde seg. Det er selvfølgelig dumt og jeg skal skjerpe meg når jeg skal ta ut laget til neste kamp, sier Mjelde.

– Snakker meg ikke inn på laget
Helge Haugen kom inn for Erik Huseklepp ved pause. Han er en mann av få ord og vil ikke si stort om Mjelde sin miss med laguttaket.

– Det er treneren som tar ut laget. Jeg snakker meg ikke inn i førsteelleveren. Det er innsatsen som teller. De som presterer får spille, sier Haugen.

Fornøyd med ett poeng
Tatt i betraktning at Brann lå under 0-2 til pause er Mjelde fornøyd med at laget hans fikk med seg ett poeng. Det de viste før hvilen var ikke poeng verdig.

– Alt i alt er jeg fornøyd med at vi får med oss ett poeng. Vi kom bakpå og lå under 0-2 mot et godt Stabæk-lag. At vi i det hele tatt fikk med oss poeng vitner om god moral i laget. Vi la oss aldri nedpå og ga opp, sier Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.