*Nettavisen* Sport.

– Phelps er den største

Foto: REUTERS/SCANPIX

Svømmelegenden Mark Spitz kaller Michael Phelps den største idrettsmannen i historien.

16.08.08 12:27

Det meste går på skinner for Michael Phelps om dagen. Lørdag innkasserte han sitt sjuende gull i OL, etter å ha hatt hundredelene på sin side.

Med det sjuende gullet i et og samme OL tangerte han svømmelegenden Mark Spitz' rekord. Det får Spitz – som tok sju gull under OL i München i 1972 – til å ta i bruk store ord om sin landsmann.

– Ikke bare er han tidenes beste svømmer og olympier gjennom alle tider, han er kanskje den største idrettsmannen gjennom alle tider, sier Spitz ifølge BBC Sport.

Spitz synes ikke det er synd å bli tangert av Phelps, og han ser seg gjerne forbipassert av det amerikanske svømmeesset også. Om det å bli tatt igjen av Phelps, sier Spitz følgende:

– Jeg har alltid lurt på hvilke følelser det ville vekke i meg. Jeg føler det som en byrde er løftet fra ryggen min. For mange år siden sa noen til meg at du kan vurdere en persons karakter ut fra hvem han holder seg med. Jeg er bare glad for at jeg er i samme, gode selskap som Michael Phelps.

Spitz forventer at Phelps tar sitt åttende gull av åtte mulige når han svømmer en av etappene på USAs lag på 4x100 meter medley søndag.

– Amerikanerne har aldri tapt den øvelsen siden den kom på det olympiske programmet, slår Spitz fast.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag