*Nettavisen* Sport.

-Problemer med å spise og kle på meg

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Nå håper Pozzato at det er slutt på uflaksen.

08.06.11 19:50

Etter en sesong på det jevne i fjor, hvor en etappeseier i Giro d’Italia og fjerdeplassen i VM var høydepunktene, har 2011 så langt vært en katastrofesesong for Filippo Pozzato.

Italieneren har ikke vært bestevenn med lageier Andrei Tchmil, og forholdet ble ikke noe bedre av at Pozzato hadde en dårlig vårsesong. Med kun en 5. plass i Milano-San Remo å skrive hjem om valgte Tchmil å vrake Pozzato og resten av utlendingene til Tour de France-troppen, over en måned før rittet starter.

Katjusjas Tour de France-lag skal nemlig kun bestå av russere. Som om ikke det var et hardt nok slag for Pozzato, så fikk han heller ikke kjøre hjemmerittet Giro d’Italia.

Les også:Vraket til Giro d'Italia

Det så allikevel ut til at ting var i bedring for Pozzato, da han i mai ble nummer to på en etappe og tre i sammendraget i Tour de Picardie.

Stygg velt
Men den positive trenden tok slutt like raskt som den startet da den italienske playboyen krasjet inn i gjerdene i spurten på den siste etappen i Belgia Rundt.

Resultatet var et brukket kragebein og et brudd i venstre håndledd.

- Legen sa at jeg måtte holde meg unna sykkelen i fire uker for at bruddet kulle få tid til å gro skikkelig. For øyeblikket kan jeg hverken kjøre bil eller kle på meg selv. Å spise er heller ikke veldig lett. Men jeg håper dette markerer slutten på uflaksen dette året, forteller Pozzato til cyclingnews.

Godt forhold til Bettini
Nå fokuserer italieneren på VM. For selv om han har et iskaldt forhold til sjefen i Katjusja har han full tillit hos landslagssjef Paolo Bettini. For til tross for at han ikke kan trene har Bettini invitert han med på en treningssamling med landslaget på Sicilia i slutten av juni.

- Bettini har holdt kontakten siden velten min og presset med til å bli med på denne samlingen. Selv om jeg ikke kan trene er jeg glad for å være med. Det er viktig å bygge opp lagfølelsen før VM. Paolo (Bettini) gjør en god jobb og har vært en viktig støttespiller.

Pozzatos kontrakt med Katjusja går ut etter sesongen, og det vil ikke overraske mange om han velger å finne seg et nytt lag før 2012.

- Det er viktig for meg å være i et lag hvor jeg er lykkelig og ønsket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.