Gå til sidens hovedinnhold

– Rallykjøring er som sykling

Andreas Mikkelsen gjør seg klar for comeback i rally-VM.

Rallytalentet har ikke kjørt rally-VM så langt i år. Etter flere gode løp i 2007 og 2008, valgte Mikkelsen og kartleser Ola Fløene å ta steget ned i norske Subaru Cup i år.

Nå er derimot Mikkelsen tilbake i en WRC-bil, klar til å utfordre verdens beste bilførere i Rally Polen til helgen.

– Det er fantastisk å være tilbake bak rattet i en WRC-bil. Jeg var spent på forhånd og usikker på hvordan jeg ville takle det. Men det er nok det samme med rallykjøring som sykling: Har du først lært det, så glemmer du det ikke, sier Andreas Mikkelsen som fylte 20 år på mandag denne uken.

Bilen Mikkelsen skal kjøre, er en Skoda Fabia WRC. Mikkelsen håper bilen klarer å holde noenlunde følge med Citröen, Ford og co.

– Vi er ikke med for moro skyld. Bilen virket meget bra under testen på mandag, og vi jobbet oss frem til et oppsett som var atskillig bedre enn det vi startet med. Bilen er jo noen år, men motormessig virker den veldig bra. Dersom vi klarer oss uten store uhell er målet helt klart å være med blant de fem-seks beste, sier Mikkelsen.

Med andre ord kan det komme til å bli tøffe oppgjør blant de norske deltakerne i Polen. Petter og Henning Solberg samt Mads Østberg deltar også, og er alle normalt blant de sju-åtte beste i VM-løpene.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: Milrab startet Black Week-salget i kveld