RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

– Rettssaken endret meg

Sist oppdatert:
Ydmyk Steven Gerrard vil være mer forsiktig i fremtiden.

Steven Gerrard er en forandret mann etter møtet med lovens lange arm sist sesong.

Liverpool-stjernen, som hele tiden hevdet at han handlet i nødverge da han havnet i bråk på Southport bar etter 5-1-seieren over Newcastle sist desember, ble i sommer frikjent for anklagene. Det forhindrer ikke at hendelsen, med politietterforskning, rettssak og et tøft mediekjør, har satt sine spor.

- Skremmende
– Hele opplevelsen var skremmende.

– Rettssaken endret meg. Jeg måtte lære av den, lære av å være på feil sted til feil tid. Jeg kommer til å være mye mer forsiktig med hvor og når jeg går ut i fremtiden, sier Gerrard til Daily Mail.

– Fra nå av, om vi vinner 5-1, jeg scorer to mål og vi ligger på tabelltoppen, så kommer jeg ikke til å feire det med et barbesøk med kompisene mine lenger. Jeg vil ta en matbit og være hjemme halv elleve. Vi tjener godt her, og da må man være villig til å ofre noe.

Gerrard opplevde det som tungt å ikke kunne ha fullt fokus på fotballen en periode, og er lettet over at det nå er over.

- Sjelden i trøbbel
Han bedyrer også at han vil tenke mye nøyere gjennom hva han gjør fremover, for å unngå å sette seg selv i en lignende posisjon igjen.

– Det er svært sjelden jeg har havnet i trøbbel, men jeg vil bruke mye mer tid på å planlegge fritiden min fremover, selv feriene.

Når rettssaken nå er et tilbakelagt kapittel, er målet å lede Liverpool til ligagull etter 20 års ventetid. Gerrard, som anslår at han har omtrent seks år igjen som profesjonell fotballspiller, innrømmer at det ville være en skuffelse å legge skoene på hylla uten å ha tatt ligagullet.

Lojal mot Liverpool
– Noe vil alltid mangle dersom jeg ikke vinner ligagullet. Det må jeg innrømme, sier Gerrard, samtidig som hans lojalitet til Liverpool er så sterk at han tviler på at han ville fikset et klubbytte, selv om Liverpool skulle finne på å ramle helt ut av gullkampen de neste sesongene.

– Selv om Liverpool ikke lenger evnet å kjempe i toppen, ville det vært vanskelig for meg å forlate klubben. Jeg kunne vunnet 90 prosent av medaljene mine her og ett ligagull et annet sted, og den siste gullmedaljen ville ikke betydd like mye som de andre medaljene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere